Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Les institucions hem de fer un pas endavant’ per rellançar les Falles

EP / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha celebrat la declaració de les Falles de València com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i ha considerat que “les institucions hem de fer un pas endavant per a ajudar i aprofitar aquesta gran oportunitat que tenim per a donar el rellançament que es mereix a una festa que, efectivament, és única en la humanitat”, ha asseverat el cap del Consell.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa que han oferit autoritats de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament i representants del món faller minuts després de conèixer-se que les Falles han obtingut el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Per al ‘president’, és “una alegria enorme poder compartir un moment com aquest” i ha destacat que darrere de les Falles hi ha “fonamentalment treball, il·lusió i convivència”, ja que aquestes festes posseeixen “una gran capacitat d’agermanament”.

En la mateixa línia, ha lloat “tots els sentiments i valors” que conflueixen en les Falles, que ha definit com “un fet cultural, social i solidari i també d’extraordinària projecció internacional”. “I ara tenim la possibilitat de rellançar tot el sector”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa