Diari La Veu del País Valencià
La Fallera Major de València al món faller: ‘Ara hem d’estar més units que mai’

RedactaVeu / València.

La fallera major de València 2017, Raquel Alario, s’ha mostrat “molt contenta” de ser partícip d’un dia “on hem fet història” amb la declaració, per part de la UNESCO, de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Durant la roda de premsa conjunta celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament de València per part dels màxims representants del Consistori del cap i casal, la Generalitat Valenciana i el món faller, la fallera major Raquel Alario ha agraït el treball fet pel col·lectiu faller al llarg de les generacions “per mantenir viva la festa, defensar les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra llengua”.

La representant de les festes ha dit que el reconeixement de la UNESCO “no és una meta, sinó un camí de treball” en què el món faller ha d’estar “més unit que mai per treballar per la festa, fer-la cada vegada millor i buscar la seua excel·lència”.

Durant la compareixença davant els periodistes, l’alcalde Joan Ribó ha recordat que el camí fins a arribar a la UNESCO es va iniciar en l’anterior legislatura i que l’actual equip de govern “ha estat en la darrera etapa”. Per això, ha agraït tots aquells que han contribuït a fer que les Falles siguen Patrimoni de la Humanitat.

Per la seua banda, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra ha remarcat que les Falles ara ja no són només patrimoni dels valencians sinó de tota la humanitat. “Resulta difícil assumir el que significa però ara estem on havíem d’estar”, ha dit Oltra.

Per la seua banda, el president Ximo Puig ha cridat les institucions a aprofitar aquesta declaració per “reviscolar” tots el sectors laborals vinculats a la festa i fer un pas endavant per “donar el rellançament definitiu que mereix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa