Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa ACPV davant l’atac de Ciudadanos en les Corts

RedactaVeu / València.

A les Corts valencianes s’està duent a terme la sessió de control al Consell. En l’ordre de preguntes, el portaveu de C’s, Alexis Marí, ha formulat al president la següent pregunta: “Com fomenta i promociona el Consell la promoció sociocultural de la Comunitat Valenciana?”.

Seguint amb el seu torn de paraula, Marí ha retret que el Consell subvencionara amb 70.000 euros Acció Cultural del País Valencià (ACPV), un col·lectiu que, segons Marí, “fomenta la independència, els Països Catalans, etc.” Finalment, ha preguntat al president si “això és el que vol vostè?.”

Per la seua banda, el president li ha recordat la història en els anys durs de la transició a València, recordant-li què feia Alianza Popular amb les subvencions. Puig ha enumerat que “aquest govern ha declarat BIC la Processó del 9 d’Octubre, hem aplicat una desgravació de l’1% de l’IVA cultural, i sí —ha seguit— hem ajudat una entitat democràtica, valencianista i que està fent la seua feina des del 1971” ha reblat el president referint-se a ACPV, la qual ha rebut subvenció “com també hem ajudat les Ama de casa Tyrius, les societats musicals…, perquè estem fent una publicitat plural. Això és el que és revolucionari en aquest país, perquè mai s’havia fet”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa