Diari La Veu del País Valencià
Finalitza el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València

RedactaVeu / València.

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València celebra, aquest divendres a la nit, la Gala Final amb la qual posa el tancament a la XIX edició marcada per l’augment del nombre de corredors. De fet, de les 612 persones que han completat enguany les huit carreres mínimes exigides, un 20% han sigut dones, la qual cosa, per a la Diputada d’Esports, Isabel García, “és un motiu d’alegria i ha d’animar-nos a seguir cercant fórmules que incentiven encara més la participació femenina”.

Una d’aquestes fórmules podria passar per incorporar un premi que reconega especialment les dones corredores o per afavorir, dins del calendari, les proves de curta i mitja distància, ja que segons l’estudi dut a terme per l’Àrea d’Esports entre els participants en el Circuit, les dones solen preferir aquest tipus de carreres per damunt de les de llarga distància. Així mateix, Isabel García ha recordat la posada en marxa d’un programa d’entrenament personalitzat amb l’associació Nosaltres Esportistes “per animar les dones a participar i formar part del món del ‘running’, des d’una perspectiva més d’oci i no tant de competitivitat”.

Tots i cadascun dels 612 atletes que han finalitzat almenys 8 de les 13 carreres del calendari estan cridats a participar en la gala de demà a la nit, en la qual, a més de rebre un obsequi en reconeixement a la seua participació, podran veure imatges de les diferents carreres i reconèixer-se en els vídeos. El lliurament de premis als vencedors en cada categoria, així com el reconeixement exprés als clubs i entitats organitzadores i a les empreses col·laboradores, completarà un esdeveniment que comptarà amb l’humor com a element vertebrador.

Així mateix, la gala permetrà fer un repàs general a una edició que es va iniciar el 3 d’abril a Montcada i va finalitzar el passat 6 de novembre a Xirivella i que ha consistit en tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12KM i cinc carreres 10K. A més de Montcada i Xirivella, el circuit degà de la província de València ha portat la seua imatge, enguany, a Faura, Massamagrell, Gandia, Llíria, Canet, l’Eliana, Setaigües, Paterna, Bunyol, Cullera i Xàtiva.

En total, han sigut 13 carreres que han permès donar a conèixer des de la perspectiva esportiva altres localitats i, és que, com la diputada d’Esports reconeix, el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València “té una gran importància per a la vertebració del territori i actua com a element dinamitzador, ja que no solament porta l’esport als municipis que l’acullen, sinó que serveix també per a donar a conèixer tota la seua oferta gastronòmica, turística…”. A més, la Diputada d’Esports recorda que la seua celebració afavoreix el turisme esportiu, ja que “els atletes es desplacen a altres localitats i poden admirar la riquesa natural i arquitectònica dels pobles valencians”.

En aquest sentit, Isabel García aposta, de cara a la vintena edició, que es començarà a preparar una vegada finalitzada la gala de demà, per mantenir la línia actual d’anar donant entrada progressiva a nous municipis i carreres cada any, com ha ocorregut en la present edició amb Xirivella, Bunyol, L’Eliana i Faura. Sobre la taula, també està la possibilitat de tornar de nou a 12 carreres –enguany n’havien sigut 13–, ja que el nombre d’enguany ha provocat un calendari més ajustat en la part final del circuit, així com la decisió d’aquelles novetats que permeten seguir avançant en l’augment de la participació femenina.

Comparteix

Icona de pantalla completa