Diari La Veu del País Valencià
El PP de Xàtiva ataca ‘falsament’ l’Ajuntament per l’escultura d’homenatge a Raimon

Sixto Ferrero / Xàtiva.

Aquesta setmana, el PP de Xàtiva ha tornat a la càrrega contra l’equip de govern de l’Ajuntament de la Costera. En aquesta ocasió, el que ha causat l’atac, com publicava DiariDigital, ha sigut, de nou, un tema al voltant del cantautor xativí Raimon. L’equip de govern havia anunciat que l’escultor Joan Olivares faria una escultura per homenatjar Raimon i clausurar així aquest any en què el músic ha estat nomenat Fill Predilecte de Xàtiva.

El PP local ja havia manifestat darrerament les seues discrepàncies sobre la figura del nou fill predilecte, però en aquesta ocasió acusava el Govern de “destinar 13.750 euros del manteniment dels col·legis per fer aquesta escultura”. Davant això, el regidor de l’Ajuntament Miquel Llorente retrau que a l’inici de la legislatura, des de la Regidoria d’Educació “es van revisar les despeses i ens adonàrem que durant el govern del PP es feia un contracte individual, un per a cada centre, de manera que decidirem fer un plec de condicions i adjudicar-lo a una única empresa”. El resultat d’aquest procés, atorgà un “estalvi del 30%” respecte a la despesa que fins aleshores el PP havia destinat”.

Aquests diners, provinents del 30% estalviat, “formen part del romanent i es destinaren a temes d’inversió”, explica a aquest diari, i com a “Xàtiva no tenim cap o molt poques referències a Raimon, vam voler fer això per una de les personalitats del poble”. L’escultura, a més a més, està acompanyada d’una frase, fruit de tot un procés participatiu que començà “implicant els instituts”, els quals “amb una Unitat didàctica del departament de Valencià dels centres, escoltaren diverses cançons i triaren una frase, que després portaren a l’Ajuntament”. Una vegada arribà la tria dels alumnes xativins, l’Ajuntament “obrí un altre procés participatiu perquè la ciutadania triara la frase que es retolaria al monument”.

Tanmateix, d’allò que es lamenta el regidor és, que al PP, “caldria preguntar-li què ha passat amb eixe 30% que ells es gastaven de més”, ja que després del plec, l’equip de govern aconseguí reduir les despeses en aquest percentatge. Els diners destinats “no s’han llevat de ningun lloc, sinó que s’agafen del romanent”, i per tant, “és fals això que diuen, perquè el manteniment dels col·legis està assegurat”.

El PP també acusa el Govern local que hagen triat l’escultor Joan Olivares “havent artistes locals”, una acusació a la qual Llorente li trau ferro, ja que a Xàtiva “hi ha escultures de gent de la ciutat, però en qualsevol ciutat hi ha escultures de gent que no són nadius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa