Diari La Veu del País Valencià
La història es repeteix a Mestalla (2-2)

Javier Cid / València.

Es tornen a escapar dos punts de Mestalla. Aquesta vegada ha sigut en el minut 93 i contra el Màlaga. El València va fer una remuntada al gol inicial de Pablo Fornals amb gols de Rodrigo i Medrán en la primera part, però va eixir atemorit en la segona per retenir l’avantatge i, quan pareixia que ho tenia, de nou l’excanterà valencià Fornals, en l’última jugada, s’enduia dos punts merescuts de Mestalla i deixava l’afició despagada, perquè una setmana més, l’equip no reacciona.

El partit va començar malament per als interessos del València, ja que al segon minut ja anava perdent. El valencià, Pablo Fornals, va avançar els visitants amb un tir de volea des de fora de l’àrea que va ser inabastable per a Diego Alves i establia el 0-1. Això va ocasionar problemes per a un València que va saber refer-se gràcies a un bon centre de Parejo en la treta d’una falta que va connectar Rodrigo, fent l’empat de bella factura, amb una cabotada digna dels grans rematadors.

Amb l’empat al minut 7, el València es va començar a obrir a poc a poc i desplegant el joc i les ocasions. El Màlaga pressionava, eixia ràpidament i feia difícil la treta del baló, però els de Prandelli estaven molt concentrats i, així va arribar finalment el premi del segon gol mitjançant Medrán, que sempre aprofita les oportunitats de l’entrenador. El jove migcampista va agafar una passada enverinada de Parejo, arribant des de la segona línia, per enviar el València amb avantatge al descans, per primera vegada en la lliga.

En la segona part, el Màlaga de Juande Ramos va eixir convençut de la remuntada i generant perill amb una pressió molt intensa. El gol va estar a punt d’arribar en una treta des de la cantonada, que va salvar Garay sota els pals. El València no construïa, estava atemorit i els andalusos guanyaven terreny. Prandelli li va entregar el baló al Màlaga, quan llevaren Parejo per a fer contres amb Fede. Així, finalment, en l’última jugada, Fornals va agafar un altre baló botant després d’una assistència de Camacho i, amb una altra volea forta, va emmudir Mestalla i va matar les esperances de canvi en l’afició valenciana. Un final tràgic que deixa el València a dos punts de l’abisme i sense reacció. S’haurà d’esperar als regals de Nadal.

Fitxa tècnica:

2 – València: Diego Alves, Cancelo, Mangala, Garay, Abdennour, Siqueira (Gayà, m.58), Mario Suárez, Parejo (Fede Cartabia, m.68), Medrán, Munir (Santi Mina, m.84) i Rodrigo.

2 – Màlaga: Boyko, Rosales, Miguel Torres, Mikel Villanueva, Ricca, Pablo Fornals, Camacho, Ontiveros, Juanpi (Joni, m.68), Chory Castro (Duda, m.63) i Santos (El Nesiry, m.77)

Gols: 0-1, m.2: Pablo Fornals. 1-1, m.7: Rodrigo Moreno. 2-1, m.34: Medrán. 2-2, m.93: Pablo Fornals.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec). Va amonestar pel València a Rodrigo Moreno, Abdennour, Cancelo, Garay i Medrán i pel Màlaga a Chory Castro.

Incidències: Partit corresponent a la catorzena jornada de Lliga disputat en Mestalla davant 25.000 espectadors.