Diari La Veu del País Valencià
Port Sa Platja s’oposa a la celebració del nou festival Marenostrum a Alboraia

RedactaVeu / Alboraia.

Des de l’Associació Cívica i Cultural de Port Sa Platja han volgut fer palès la seua oposició a la celebració del macrofestival Marenostrum Experience 2017, “davant de la imminent aprovació, per part de l’Alcaldia d’Alboraria” segons l’entitat. Certament, la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins del País Valencià va publicar al seu Facebook la celebració d’una reunió entre els organitzadors i les diferents autoritats implicades, que haurien d’aprovar aquest esdeveniment.

És per això que aquesta associació recorda l’oposició popular i el rebuig, que es va donar aquest estiu, en relació a la celebració del festival en l’horta de la partida del Miracle, que finalment va ser ajornat i reubicat a la Marina Reial de València. Podeu ampliar informació en relació a aquest tema en el següent enllaç, on s’arrepleguen diferents articles publicats a la Veu.

L’associació argumenta que Port Sa Platja no compta amb eixides a peu, ja que la V-21 envolta aquesta zona, ni tampoc amb transport públic i s’estima que els seus residents són uns 3.500. A més, es mostren preocupats per la xifra d’assistència de 20.000 persones al dia, que s’estima des de l’organització, a la qual caldria sumar la probable assistència de centenars de joves que podrien acudir sense entrada als exteriors del festival. Ja que pensen que Port Sa Platja i la Patacona podrien arribar a convertir-se en “zones de botellot davant la probable impotència de la desbordada policia local d’Alboraia”.

A més, afegeixen en el comunicat que la zona de pàrquing d’Alcampo “ofereix seriosos dubtes quant a la seguretat dels assistents”, ja que acull en el seu interior la gasolinera del centre comercial, per això des de l’associació expliquen que “ens sorprèn que l’escenari estiga previst al seu costat i ens sembla molt perillós”. També remarquen que l’espai previst per als concerts “ és una zona encaixonada entre el barranc de Carraixet, la carretera d’accés, els hipermercats Alcampo i Leroy Merlín i el mar. L’únic accés al recinte de concerts és per un diminut pont per als vianants sobre el Carraixet”. I volen fer palès que Port Sa Platja, sols compta amb una via d’evacuació pel pont sobre la V-21, que actualment en condicions normals, “ja és un coll de botella”, si s’afegeix la quantitat d’assistents que podrien haver resultarà “un greu perill” segons afirma l’associació.

L’entitat afirma que “entenem que no pot ser aprovat per la signatura única de l’alcalde Miguel Chavarria, més encara quan el PSOE governa Alboraia en clara minoria. Serà legal però no és democràtic”.

Tranquil·litat

L’altre inconvenient que destaquen des de l’associació és la pertorbació de la tranquil·litat d’aquesta zona residencial, perquè recorden que quan va tindre lloc el Marenostrum a la Marina Reial en València, des de Port Sa Platja i la Patacona escoltaven la música, per això argumenten que si se celebra a Alboraia es “farà impossible el descans dels veïns”.

Les activitats al voltant del festival s’allargarien durant tota la setmana, tal i com expliquen des de l’Associació Cívica i Cultural de Port Sa Platja, ocupant les platges al costat dels Peixets i amb la creació d’una zona de càmping en l’Horta del Miracle o en solars de la Patacona. També remarquen des d’aquesta entitat que hi pot haver un perjudici econòmic de l’activitat d’Alcampo, Norauto i Leroy Merlín.

Comparteix

Icona de pantalla completa