Diari La Veu del País Valencià
Albiol reclama a Puig que aprofite la visita a Brussel·les per informar-se del CETA

RedactaVeu / València

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les, Marina Albiol, reclamarà al president de la Generalitat, Ximo Puig, que a partir d’aquesta informació –sobre les conseqüències de la presumible entrada en vigor del CETA en l’economia del País Valencià– “el Consell puga començar a complir amb el seu deure i informar la ciutadania valenciana, especialment els sectors més afectats”.

Albiol ha subratllat que l’aprovació del CETA és un dels temes que té previst plantejar al cap de l’executiu valencià durant l’encontre que mantindrà Puig amb europarlamentaris valencians, ja que constitueix una prioritat a l’agenda en la mesura que a curt i mitjà termini el tractat amb Canadà suposa una de les principals amenaces per a molts àmbits socioeconòmics del País Valencià.

“Trobem una mica incongruent que s’anuncie des del Consell una setmana de feina a Brussel·les per incidir en qüestions comercials i aconseguir protagonisme del País Valencià en la presa de decisions a Europa i es passe per alt la qüestió de l’abast del CETA per a sectors com l’agricultura i la ramaderia, les pimes, els serveis públics o la indústria tradicional. Per això, ho plantejarem tan prompte com tinguem oportunitat de veure’ns amb Puig i el delegat del Consell per a la Unió Europea Joan Calabuig”, ha indicat Albiol.

PNL de les Corts contra la signatura del CETA

Finalment, la portaveu d’EU a l’Eurocambra ha recordat al Consell que no només té l’obligació, com a administració pública, d’informar la ciutadania sobre del tractat, sinó que, a més, cal remarcar que les Corts van aprovar una Proposició No de Llei que insta el Govern espanyol a no autoritzar la signatura del CETA.

“Esperem que el president aconseguisca convèncer els europarlamentaris del PSOE i altres socialdemòcrates europeus que impulsen el CETA dels problemes que entén que causarà perquè els seus companys es repensen la posició que estan mantenint a Brussel·les”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa