Diari La Veu del País Valencià
Enguany, ‘el Nadal és valencià’
RedactaVeu / València

Enguany, ‘el Nadal és valencià’. Aquest és el lema de la campanya engegada per la Generalitat per tal de promocionar el consum de productes valencians vinculats a les festes nadalenques i tan nostres com poden ser el torró, el raïm, el vi i els joguets i “recuperar una part important de la nostra autoestima com a poble”, segons Puig, qui ha subratlla que “ningú té el conjunt de productes relacionats amb el Nadal com tenim els valencians”.

“Volem impulsar el consum dels productes valencians, perquè és una forma d’impulsar l’economia i consolidar el creixement econòmic”, ha declarat el cap del Consell, qui ha explicat que la campanya, a més de centrar-se en l’aspecte econòmic −al País Valencià es fabriquen el 40% dels joguets de l’Estat espanyol, el 35% del raïm de taula i el 60% dels cítrics−, també vol recuperar l’autoestima de la ciutadania valenciana com a poble.

En la campanya publicitària ‘El Nadal és valencià’, per a promocionar el comerç de proximitat i els productes valencians, participen vuit denominacions d’origen i tres federacions de comerç. A aquesta s’ha sumat també més d’un centenar d’ajuntaments “i s’espera que s’adherisquen més”, segons fonts del Govern valencià.

Per què el Nadal és valencià?

La iniciativa, impulsada des de Presidència amb la col·laboració de les conselleries d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball i d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, té com a objectiu principal ressaltar el valor i la identitat dels productes típics del País Valencià “per a situar-los com una de les principals opcions de compra per a les festes nadalenques”.

Així, l’eix principal està vinculat a la promoció del consum de productes típics del Nadal com els torrons, el raïm, el vi o els joguets a través de la pregunta ‘Per què el Nadal és valencià?’.

El 40% dels joguets, el 35% del raïm de taula i el 60% dels cítrics

Al País Valencià es fabriquen el 40% dels joguets de l’Estat, que concentren el 20% de les exportacions a l’estranger (la qual cosa es tradueix en un volum econòmic de 200 milions d’euros); el 35% del raïm de taula; el 60% de la producció de cítrics, i el 80% de tota la producció estatal de caqui. A més, les comarques de la demarcació d’Alacant són líders en la producció de derivats de cacau.

La campanya se centra també en els productes de les denominacions d’origen: Vins d’Alacant, Utiel-Requena, Vins de València i Raïm del Vinalopó i l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena.

També hi participen la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer i les indicacions geogràfiques protegides Cítrics Valencians i Torró de Xixona. En el projecte han col·laborat organitzacions com COVACO, CECOVAL i la Unió Gremial, així com la xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) i més de cent ajuntaments.

Activitats al Palau: música, teatre, gastronomia i arbre de Nadal

Ximo Puig també ha anunciat la programació de les activitats musicals i teatrals que tindran lloc per a acostar el Nadal i els seus productes a tots els valencians i valencianes. Aquestes tindran lloc al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat a partir del dia 21 de desembre i fins el dia de Reis. En aquest sentit, ha destacat la instal·lació d’una foodtruck en la qual es podran degustar tots els productes que formen part de la campanya i ha explicat que tots els visitants podran emportar-se a casa un “trosset” de l’arbre de Nadal ubicat al Palau. “Es tracta de construir junts un espai de conveniència i de diàleg permanent entre l’economia i la cultura, amb l’objectiu de cosir la Comunitat Valenciana”, ha dit el president.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa