Diari La Veu del País Valencià
Sant Miquel dels Reis obri els dies 6 i 8 amb visites guiades gratuïtes
RedactaVeu / València

Les visites no requereixen reserva prèvia i es realitzen en dos torns, a les 12.00 hores i a les 13.00 hores. El recorregut es fa amb un guia turístic que explica la història del monestir, que és bé d’interès cultural i que ara és la seu de la Biblioteca Valenciana. En la visita es recorre el claustre sud del monestir, l’església de Sant Miguel, la cripta on es guarden les restes dels virreis Fernando d’Aragó i de Foix, l’escala claustral i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

Els visitants podran també visitar l’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana’ amb els seus 40 panells explicatius i 150 peces procedents dels fons documentals de la Biblioteca Valenciana, que componen aquesta mostra sobre la comunicació satírica des de publicacions del segle XV fins a l’actualitat, centrant-se en la prolífera producció de revistes de finals de segle XIX com El Mole i La Traca. Altres documents d’interès que es poden contemplar són dibuixos i gravats, peces de teatre censurades per la dictadura, la primera pel·lícula sonora en valencià El fava de Ramonet i una escultura de grandària natural del ‘Nano d’En Llop’, realitzada per l’artista faller Paco Pellicer.

El monestir va ser manat construir pels virreis de València en 1546 sobre el monestir cistercenc Sant Bernat de Rascanya. L’encàrrec va ser realitzat a l’arquitecte Alonso de Covarrubias i hui en dia aquesta obra se situa entre les més importants del Renaixement valencià, encara que algunes peces com l’església es van construir en període Barroc.

També està oberta, en la sala permanent, l’exposició ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’, amb selecció d’exemplars del Quixot en diversos idiomes (anglès, portuguès, basc, alemany, japonès, àrab, hebreu i grec) i les primeres edicions de les obres de Cervantes, impreses moltes d’elles en vida del seu autor. En la mostra també s’exhibeix una selecció de cartells d’obres de Shakespeare representades a València en els últims 40 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa