Diari La Veu del País Valencià
Un valencià torna a comandar les bandes de música a tot l’Estat
RedactaVeu / Palma.

L’elecció de Vicente Cerdà com a president de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) ahir a Palma, on la Federació de bandes de les Illes Balears va actuar com a amfitriona, posa de nou un valencià al capdavant de l’entitat a nivell estatal que arreplega les més de mil bandes de música que hi ha a l’Estat.

Vicente Cerdà (Montesa, 1962) va aconseguir ahir unir el vot de totes les federacions autonòmiques que componen la Confederació i va resultar triat per unanimitat, ha explicat l’FSMCV. Des de la Federació afegeixen que “la llarga trajectòria i el reconeixement de la figura de Cerdà, com la de qui pot rellançar l’entitat després d’un llarg període de baixa activitat, han aconseguit tornar a posar un valencià al capdavant del referent nacional en bandes de música després de 16 anys”, ja que Vicente Ruiz (Sedaví, 1936-2011) “va ser el primer president de la CESM, entitat promoguda pels valencians en la dècada dels noranta. Després la presidència va passar per Múrcia, Catalunya i Àvila. Tan sols Santiago Algado durant el trienni 2000-2002 i Vicente Giner 2002-2008, membres de la FSMCV, van poder exercir el càrrec de secretari general”.

Luis Vidal (Agres, 1965), tresorer de l’FSMCV, serà també el tresorer de la CESM. També triat per unanimitat, va presentar ahir mateix a Palma una ponència sobre comptabilitat i fiscalitat d’entitats no lucratives. Ara per ara Vidal es perfila com un referent estatal en temes fiscals i comptables d’entitats del tercer sector per la seua llarga trajectòria professional i els èxits aconseguits al capdavant de la tresoreria de l’FSMCV durant l’època d’Almeria com a president de l’entitat. Actualment és, a més de tresorer, el responsable de l’àrea Econòmico-jurídica de la directiva que presideix Pedro Rodríguez.

Els nomenaments porten aparellada la presència d’un vocal en el Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música depenent de l’INAEM, tasca per a la qual es proposarà a Luis Vidal.

Vicente Cerdà declarava després de ser nomenat que sent “una gran responsabilitat” davant “l’aposta unànime que es fa per mi. El primer gran treball és el de fer Confederació i per a açò resulta imprescindible intentar que reingressen en l’entitat federativa nacional els membres que per diversos motius, la major part per causes econòmiques, l’han abandonat en els últims anys o han deixat de tenir una presència efectiva. He de visitar-los a tots i començar a cuidar una altra vegada a totes les federacions que poden aportar alguna cosa a l’entramat nacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa