Diari La Veu del País Valencià
Puig demana a Brussel·les reforçar la competitivitat del sector del automòbil
RedactaVeu / Brussel·les

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida aquest dimecres a la col·laboració entre les institucions públiques i la indústria de l’automòbil. Objectiu? Dissenyar conjuntament polítiques que responguen a les “noves capacitats del futur” i reforçar, d’aquesta manera, la competitivitat d’un sector automobilístic, ha dit, “de gran importància, tant per al País Valencià com per a la UE.

Segons ha explicat Puig, “els sistemes educatius i els sistemes d’ocupació i formació dels Estats membres no poden afrontar en exclusiva” el “gran repte” de compassar els avanços tecnològics del sector de l’automòbil amb la capacitació dels nous professionals. Per aquesta raó, ha reivindicat el “treball conjunt” d’institucions i indústria per a així “aconseguir major convergència social, impulsar l’ocupació i el creixement europeu i reforçar la competitivitat”.

El president Puig, acompanyat del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha presidit a Brussel·les la reunió de l’Intergrup de l’Automòbil del Comitè de les Regions. Tal com ha explicat en la seua intervenció, la indústria de l’automòbil ha de fer front a “grans reptes a escala global i regional”, entre els quals ha situat també “la preservació del medi ambient”.

Prop de 23.000 llocs de treball al PV en el sector de l’automoció

Puig ha destacat que el clúster de l’automoció al País Valencià dóna ocupació de manera directa a unes 22.800 persones i factura més d’11.200 milions d’euros, la qual cosa es tradueix en el 9,1% del PIB regional i el 14% del PIB industrial de la comunitat autònoma. “Es tracta d’un sector en ràpid creixement”, ha manifestat Puig, qui ha assegurat que millorar-ne la competitivitat és una de les “grans prioritats” del Consell.

Planta de Ford a Almussafes.

Ximo Puig encapçala una delegació a Brussel·les en la qual també participa el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig. Durant la visita, el president de la Generalitat s’ha reunit a Brussel·les amb el president del Comitè de les Regions (CdR), Markku Markkula, i tenia previst participar en el ple de l’organisme comunitari. La seua agenda de treball de la jornada inclou també una reunió amb el comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici.

Comparteix

Icona de pantalla completa