Diari La Veu del País Valencià
València i Barcelona, entre les 50 ciutats del món amb més qualitat de vida

Euram.

Barcelona i València són dues de les ciutats més representatives de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) i estan entre les primeres 50 ciutats del món més ben valorades en termes de sostenibilitat i qualitat de vida, segons l’índex IESE Cities in Motion Index 2016 que ha publicat l’escola de negocis IESE Business School.

Aquest document, a diferència de la majoria de les classificacions que se centren en una àrea (per exemple, com es comporten les ciutats en relació amb la tecnologia o el medi ambient), examina tots els aspectes que conformen la sostenibilitat i qualitat de vida a les principals ciutats del món; en total, 181. L’índex té en compte 77 indicadors que cobreixen 10 dimensions diferents de la vida urbana: economia, tecnologia, capital humà, cohesió social, abast internacional, medi ambient, mobilitat i transport, planificació urbana, gestió pública i governabilitat.
Per encapçalar la llista, una ciutat ha de comportar-se bé a través d’una sèrie d’indicadors, no només sobreeixir en una àrea. Tampoc hi ha lloc per a la complaença, ja que fins i tot les ciutats de més alt rang tenen àrees de millora. Les ciutats amb un rendiment alt són aquelles que tenen un índex superior a 90, mentre que les de rendiment relativament alt es troben entre 60 i 90, les de rendiment mitjà, entre 45 i 60 i les de rendiment baix, per sota de 45.

Coninuar llegint a Euram.

Comparteix

Icona de pantalla completa