Diari La Veu del País Valencià
L’Euram atrau un 52,5% dels turistes que arriben a l’Estat espanyol

Euram.

L’Estat espanyol és el tercer país amb major despesa de turistes internacionals, per darrere dels Estats Units o la Xina, dos països amb gairebé 15 vegades més superfície que el territori espanyol. En concret, la mitjana de turistes que van arribar als diferents territoris de l’Estat espanyol durant el darrer any va ser d’uns 4 milions per comunitat autònoma.

Aquest nombre augmenta molt significativament quan es parla de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram), que va rebre una mitjana d’11,8 milions de turistes l’any 2015. Això representa un 52,2% del total de turistes que arriben a l’Estat espanyol el 2015. Catalunya és el territori que acull un major nombre de visitants, amb 17 milions, seguit de lluny de les Illes Balears i les Illes Canàries, amb 11,6 i 11,5 milions respectivament.
Font: Institut d’Estudis Turístics – Turespaña.
Malgrat tot, aquests turistes es comporten diferent en funció del destí. Per exemple, destinacions com el País Valencià o Andalusia destaquen per sobre la resta de territoris amb una durada mitjana de viatge d’uns 10 dies per turista. Aquesta dada està lluny dels 6 dies de mitjana que un turista passa a Catalunya o a Madrid. Segurament, la finalitat del viatge influeix en la durada, amb turistes de platja que allarguen significativament la seua estada respecte als turistes de ciutat.

Podeu trobar més informació a aquest enllaç d’Euram.

Comparteix

Icona de pantalla completa