Diari La Veu del País Valencià
Un València Bàsquet irregular guanya amb problemes a Ljublijana i assegura la primera plaça (72-75)

Javier Cid / València.

Quatre punts en els últims segons d’Antoine Diot van atorgar a un irregular València Bàsquet la victòria a la pista d’un incansable Unió Olimpia Ljubljana, que malgrat estar ja eliminat, va posar contra les cordes fins al final els valencians. Tanmateix, aquest agònic sisè triomf, sumat a la derrota de l’Hapoel de Jerusalem a la canxa del Lokomotiv Kuban, assegura al València Bàsquet acabar aquesta primera fase en la primera posició del grup D.

L’equip valencià va fer un inici demolidor, marcant els compassos de l’encontre i amb una fèrria defensa que feia possible eixir a la contra. Pierre Oriola, que va anotar els primers huit punts de l’equip, acompanyat primer de Luke Sikma i després de Will Thomas en la pintura que li van donar un còmode avantatge (7-19, m.6).

La bona situació del partit en eixe moment per als valencians va fer que Pedro Martínez donara entrada, fins i tot, al tocat Joan Sastre i al reaparegut Bojan Dubljevic, lesionats les últimes setmanes, malgrat que el montenegrí després de jugar tres minuts ja no va tornar a la pista.

No obstant això, els eslovens no li van perdre la cara al partit, sinó que van augmentar el ritme del mateix fent que el València Bàsquet perdera el control degut a les contínues errades en l’elecció de tir. A més, Oliver va permetre al Ljubljana reduir considerablement l’avantatge i el partit va arribar molt igualat al descans i amb un València minorat per l’Olimpia (37-39, m.20).

A la represa, els dos conjunts van eixir dinàmics i amb un bon ritme anotador, però va ser el València amb bones accions dels seus exteriors, qui es va desenganxar de nou al tanteig gràcies als triples del capità Rafa Martínez, a la conducció de Diot i a la desimboltura de San Emeterio. L’equip valencià pareixia tindre, de nou, el partit controlat per afrontar els últims deu minuts (52-64, m.30).

Sikma amb la pilota front un rival. Fotografia: València Bàsquet.

Malgrat tot, l’Olimpia no es va ofegar amb el segon avantatge del València Bàsquet i va saber alçar-se de nou per comprimir el marcador i aprofitar la relaxació visitant amb triples de Barbaric i dos d’Hrovat (69-71, m.37). I fins i tot, amb un tir lliure de Jankovic els locals es van posar per davant (72-71, m.39).

Una falta en atac de Diot va poder sentenciar el partit però l’Olimpia la va perdre en la treta i el francès va clavar un triple que posava el tanteig en dos punts. Un altre error en el tir dels locals el va aprofitar de nou Diot per fer un tir lliure i posar la diferència en tres punts. En l’última jugada, Hrovat va anotar un triple per forçar la pròrroga però els àrbitres va dir que arribava fora de temps.

Fitxa tècnica:

72 – Unió Olimpia Ljubljana (16 + 21 + 15 + 20): Jefferson (2), Mesicek (8), Bubnic (6), Jankovic (5), Mulalic (6) -cinc titular- Barbaric (5), Oliver ( 12), Pelko (-), Milosevic (10) i Hrovat (18).

75 – València Basket (28 + 11 + 25 + 11): Vives (-), Rafa Martínez (3), San Emeterio (7), Sikma (8), Oriola (20) -cinc titular- Thomas (11), Diot (7), Van Rossom (4), Sato (2) Dubljevic (-), Sastre (5) i Kravtsov (8).

Àrbitres: Foufis (GRE), Reiter (GER) i Geller (BEL). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de la primera fase de l’Eurocup disputat al Stozice Arena davant 2.500 espectadors.