Diari La Veu del País Valencià
El Tempir: ‘Hi ha llengües aspres i llengües suaus?

Xavier Pérez / Elx.

“Hi ha llengües aspres i llengües suaus? No classifiques en aspres o dures, ni en suaus ni musicals, de de la teua fonètica. Totes són fonèticament aptes per a expressar tot tipus d’emoció, idea o opinió”.

Aquest és el lema del segon ‘prejudici’ que tracta de desmuntar l’Associació Cívica El Tempir, dintre del decàleg que està difonent en les xarxes socials.

Enfortir l’ús del valencià és l’objectiu últim de la campanya de conscienciació ‘Actituds contra els prejudicis lingüístics’ llançada per l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir, la qual cerca, entre d’altres, fomentar el coneixement i l’actitud crítica en contra dels prejudicis lingüístics que provoquen deserció lingüística.

Aquesta campanya en forma de decàleg es realitza, en poques paraules, “per a desmuntar prejudicis, estereotips i tòpics lingüístics” al voltant de la nostra llengua i amb l’objectiu de “fomentar entre tots actituds positives i assertives a favor del valencià”.

Així, El Tempir ha fet una crida als usuaris per tal que compartisquen aquest “decàleg d’actituds contra els prejudicis lingüístics”. El primer prejudici que qüestiona és que hi ha llengües més fàcils i llengües més difícils, davant la qual cosa exposa que totes les llengües presenten el mateix grau de dificultat per als seus parlants nadius.

La campanya, dissenyada en format de decàleg, pretén fer reflexionar la població en general i, en particular, els valencianoparlants sobre aquells prejudicis més comuns “a fi de contribuir a desmuntar-los, a desfer estereotips absurds i a denunciar tòpics que no afavoreixen l’extensió de l’ús social del valencià ni, per extensió, la preservació de la diversitat lingüística”.

Comparteix

Icona de pantalla completa