Diari La Veu del País Valencià
CCOO se suma a la demanda de CGT contra l’ERO de RTVV davant l’Audiència Nacional

RedactaVeu / EP / València.

El sindicat CCOO s’ha sumat a la demanda interposada per CGT en l’Audiència Nacional contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), i sol·licita que s’anul·le l’acomiadament col·lectiu i, a més, que es tinga en compte una possible successió d’empreses entre la societat pública i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Així ho ha explicat María Soledad Fernández, secretària d’Acció Sindical de CCOO, en declaracions a Europa Press. La personació en el procediment que se segueix en l’Audiència Nacional es va cursar el passat 30 de novembre i el dia 1 es va admetre.

CGT, l’únic dels sindicats amb representació en el Comitè d’empresa de RTVV que no va subscriure l’acord a què es va arribar a la fi del mes de març entre la direcció de la ràdio i televisió públiques i la representació dels treballadors, va presentar a l’abril de 2014 una demanda col·lectiva contra l’ERO en què sol·licitava la seua nul·litat i que es condemnara l’empresa a la readmissió dels treballadors.

CCOO ha decidit ara sumar-se a aquest sindicat, s’ha personat en el procediment i està en contacte amb el lletrat de CGT perquè estudie la possibilitat d’ampliar la seua demanda i incloga una successió d’empreses entre RTVV i la CVMC.

Precisament, sobre aquest extrem, el sindicat Intersindical va interposar la passada setmana una demanda en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià per la successió d’empreses. Considera que s’ha produït una successió amb ‘frau de llei’ de l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors.

Fernández ha explicat que quan es va subscriure l’ERO, el sindicat va aconsellar els seus representants en el comitè d’empresa que signaren perquè les condicions permetien prejubilacions, i moltes de les indemnitzacions es contemplaven com si foren acomiadaments improcedents.

No obstant açò, ha explicat que “vista la situació produïda” entenen que “el que cal reclamar és que l’ERO s’anul·le”. Així li ho van plantejar a l’actual Govern valencià quan es va constituir, segons ha dit. “El millor era fer un tercer expedient però el Govern no va voler replantejar-se la posició respecte a l’antiga RTVV”.

Per aquest motiu, ha afirmat que CCOO ha decidit personar-se, juntament amb la demanda de CGT, amb la intenció de demanar la nul·litat de l’expedient i que s’arreplegue la possible successió d’empreses entre RTVV i CVMC.

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, preguntada per aquest assumpte després del ple del Consell, s’ha limitat a dir que “les coses segueixen igual que fa una setmana”. “La diferència amb la setmana passada és que tenim un sindicat més que s’ha sumat, d’altra banda segueix igual”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa