Diari La Veu del País Valencià
Els Ports presenta la seua nova marca turística
RedactaVeu / Morella

La Mancomunitat dels Ports ha donat a conèixer la nova marca turística de la comarca aquest divendres a Morella. Aquesta naix amb l’eslògan ‘Els Ports és Autèntic’ , que engloba onze versions més que serviran per a potenciar els diferents eixos turístics de la zona.

L’empresa que ha dissenyat la nova marca turística és la morellana Arc Estudi Disseny, amb la col·laboració de Joan Rojeski. Està formada per triangles de diferents grandàries i colors que representen un territori singular, d’interior, un paisatge muntanyenc, format per pobles de diferent dimensió. La unió d’eixos triangles, del treball conjunt de totes les localitats, forma una finalitat comuna, representada per una “P” dels Ports.

La marca sempre s’acompanya de logotip i símbol. El logotip és la paraula “Els Ports”, que sempre va de la mà d’una variant que descriu les diferents àrees de treball. En el cas del logo principal, aquest acompanyament és “és Autèntic”, eslògan que pretén posar de manifest l’autenticitat d’aquesta comarca. Perquè visitar els Ports, destaquen, “és retrocedir en el temps, gaudir de la naturalesa, conèixer paisatges i pobles de somni, un patrimoni únic, una gastronomia exquisida o unes festes singulars. Aquesta comarca ha sabut mantenir el llegat que li ha brindat la seua història i la seua tradició”.

En l’acte de presentació de la marca ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el diputat de Turisme de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, el president de la Mancomunitat Comarcal els Ports, Toni Ripollés, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, representants dels ajuntaments que formen part d’aquesta entitat, el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Joaquín Deusdad, així com membres del sector empresarial de la zona.

La marca principal es descompon i es complementa amb onze versions més, que serveixen per a potenciar els diferents eixos turístics. Així, la P i els triangles es converteixen en BTT, Sant Antoni, Cultura, Naturalesa, Aplec dels Ports, Gastronomia, Patrimoni, Camins, Artesania, Pedra en Sec i Dinosaures. D’aquesta forma, aquests eixos tenen el seu logo, i conserven les parts principals de la marca.

Durant l’acte s’ha presentat un vídeo promocional, que explica la idea del logotip i que servirà per a promocionar la comarca en les pròximes setmanes.

Paral·lelament a aquest projecte, s’està treballant en la creació d’una gran plataforma web amb central de reserves, que aglutine tota l’oferta turística de la comarca i a través de la qual es puguen reservar allotjaments i activitats en la zona. Aquesta gran plataforma web veurà la llum el pròxim mes. A més, s’ha iniciat un projecte de potenciació de les senderes de la comarca dels Ports i s’han realitzat millores en els diferents pobles de la Mancomunitat Comarcal.

Comparteix

Icona de pantalla completa