Diari La Veu del País Valencià
La música de la Gossa Sorda continua sent de les més escoltades al cap i casal
Anna M. Mollà / Ontinyent

En aquest nou mapa musical de Spotify, les cançons en valencià, que eren les que feien diferent el cap i casal, han disminuït de les 14 que es podien trobar en els 20 primer llocs a solament 4. Això sí, d’entre aquestes cal destacar que la Gossa Sorda corona els tres primers llocs amb Camals mullats, Quina calitja i Esbarzers i que Obrint Pas està en el seté amb La vida sense tu, ambdós grups ja retirats.

L’empresa sueca Spotify ha llançat una nova versió dels seu mapa musical en el qual, aquesta vegada, com a novetat, ha elaborat uns destacats a nivell estatal de la música que els diferencia, és a dir, la que s’escolta en cada país en una mesura molt superior a la dels altres països; també sobre la música emergent, la més popular i la més viral (la que més s’ha compartit). A més, tal com van fer en l’anterior versió del mapa, també ha fet llistes de les cançons que distingeixen una ciutat, per exemple, les que més s’escolten a València, però en canvi no tant en Madrid. L’empresa, així, considera que és una bona manera d’entendre el caràcter musical de milers de ciutats. És en aquestes llistes on ha disminuït la representació de cançons en valencià.

>

Si vols veure el mapa en gran clica ací.

A més, de les llistes per estats, aquesta versió 2.0 del mapa musical incorpora altres novetats com les actualitzacions de les llistes cada setmana, cosa que permetrà anar analitzant com evoluciona la llista i veure si milloren les reproduccions de música en valencià, que han patit una davallada en Spotify, de manera que sembla que ja no diferencien tant el cap i casal com en l’anterior mapa.

>

Llista de València.

En referència a les llistes elaborades per a Castelló de la Plana, Alacant i Elx, aquestes continuen, pel que fa al valencià, igual que en l’anterior ocasió, ja que no presenten cap cançó en aquesta llengua entre els vint primers llocs.

Comparteix

Icona de pantalla completa