Diari La Veu del País Valencià
‘La Armónica’ de Bunyol triomfa en el Certamen Internacional de bandes vila d’Altea
RedactaVeu / Altea.

Ahir, dissabte 10 de desembre, tingué lloc la 43a edició del Certamen Internacional de bandes vila d’Altea al Palau Altea Centre d’arts de la vila de la Marina Baixa. Tres bandes es disputaven l’única secció del certamen: el CIM ‘La Armónica’ de Bunyol, la Banda de Música de Getafe (Madrid) i l’Orquestra de vents Acadèmia de les Arts de Chaves (Portugal).

Les tres bandes interpretaren, com a obra obligada, Syntonia, a diptych for band del compositor de Muro José Rafael Pascual-Vilaplana, així com un pasdoble (no puntuable) i una obra lliure.

Amb 521,50 punts, el CIM ‘La Armónica’ de Bunyol acabà imposant-se amb el Primer premi amb Menció d’honor (ja que, segons les bases, aquesta s’obté si se superen els 500 punts) per la interpretació de l’obra obligada i la lliure, Wine Dark Sea de John Mackey, obra que ja es va poder escoltar en aquesta edició del ‘Mano a Mano’ de Bunyol, on els músics amb el seu director, David Fiuza, van aconseguir excel·lents resultats interpretatius. A més, els de Bunyol acabaren emportant-se també el Premi especial, guardó que destaca el “millor solista del Certamen”, que recaigué en el clarinetista Mariano Cortias Sanz.

El director David Fiuza celebra amb el president de ‘La Armónica’, Óscar Fernández el 1r Premi amb Menció d’Honor en el CIBM vila d’Altea.

Amb 510,50 punts acabà erigint-se amb el Primer premi l’Orquestra de vents Acadèmia de les Arts de Chaves (Portugal), sota la direcció de Luciano André Pinto. Els portuguesos interpretaren l’obra obligada i El Jardín de las Hespérides, del compositor valencià José Suñer Oriola.

Per últim, amb 484,40 punts, la Banda de Música de Getafe acabà aconseguint el Segon premi d’aquesta edició, sota la direcció del valencià Francisco Aguado Martí. Els madrilenys interpretaren l’obra obligada de Pascual-Vilaplana i, com a lliure, la Simfonia núm. 2, In Green, de Thomas Doss.

Després de les tres bandes participants, tingué lloc l’actuació de la Banda simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense (amb direcció de Jaime Francisco Ripoll), organitzadora, junt a l’Ajuntament d’Altea, del CIBM. Amb aquesta actuació va concloure aquesta edició.

>

Retransmissió del CIBM Vila d’Altea en diferit. Vídeo: Ajuntament d’Altea.

Comparteix

Icona de pantalla completa