Diari La Veu del País Valencià
La ‘Crida a la Humanitat’ se celebrarà aquest diumenge després de l’ajornament per la pluja

RedactaVeu / EP / València

La ‘Crida a la Humanitat’, l’acte organitzat per la Junta Central Fallera (JCF) de València per a fer una crida a tothom per gaudir de les Falles després d’haver sigut triades per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat, se celebrarà aquest diumenge, a València, després d’haver sigut suspesa diumenge passat per la pluja.

Així, des de la JCF han indicat que, “una vegada comprovats i avaluats els requeriments tècnics de l’acte de la ‘Crida a la Humanitat’ i revisada la previsió meteorològica”, s’ha pres aquesta decisió.

L’entitat fallera convida, de nou, “tot el col·lectiu faller a la celebració multitudinària de la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat”. L’acte tindrà lloc aquest diumenge, 11 de desembre, a les 20 hores en les Torres dels Serrans de València.

Per a celebrar aquesta crida tan especial, hi ha programada la projecció d’un audiovisual en les Torres dels Serrans, també un castell piromusical de Ricardo Caballer i la crema de la falla ‘Patrimoni’ de Juanjo García, instal·lada en aquest espai després de la declaració de la UNESCO.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, assistirà a aquest acte acompanyat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

“Totes les Falleres Majors de València de la història”

“Serà una crida molt internacional i amb diverses llengües”, ha indicat l’entitat, que ha destacat que “a l’acte, popular i faller, estan convidades totes les Falleres Majors de València de la història” i ha apuntat que “també hi haurà protagonisme per a les Juntes Locals i molts agents de la festa com, per exemple, artistes fallers, pirotècnics i artesans o els redactors de l’expedient davant la UNESCO”.

Per a la JCF, un dels elements clau de la candidatura que ha portat les Falles a la declaració com a patrimoni de la humanitat, ha sigut la pirotècnia. És per això que es comptarà amb un espectacle piromusical de Ricardo Caballer, que obligarà a establir un perímetre de seguretat de 25 metres.

Així mateix, per a afavorir la projecció audiovisual sobre les torres i permetre una major entrada de públic en la plaça, la falla serà traslladada per a la ‘cremà’ dins del perímetre de seguretat, ha explicat la JCF.

Comparteix

Icona de pantalla completa