Diari La Veu del País Valencià
Compromís insta el Govern espanyol a reduir l’IVA de calefacció, gas i electricitat
RedactaVeu / València

Compromís presentarà en el Ple del Senat que comença aquest dimarts una esmena a la Moció conseqüència de la interpel·lació sobre les mesures que pensa incrementar el Govern espanyol per incrementar els ingressos públics presentada pel Grup Socialista del Senat, en què es reclamen diverses modificacions específiques de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA).

Així i més en concret, Jordi Navarrete defensarà, entre altres mesures, incorporar a la proposta un tipus d’IVA reduït a tots els subministraments bàsics (calefacció, gas, electricitat) que actualment no el tenen. També sol·licitarà incorporar al tipus d’IVA superreduït els mitjans de transport individual de tracció humana (bicicletes, patins, monopatins, etc.), accessoris de seguretat i serveis de reparació relacionats, i advocarà per un tracte més favorable cap als productes d’higiene íntima, com compreses, tampons i bolquers per a nadons i adults o productes mèdics i ortopèdics per a persones amb discapacitat.

“Entenem que es tracta de productes bàsics d’higiene, essencials, que compten amb tipus reduïts però haurien de comptar amb el tipus d’IVA menor, per a facilitar la seua adquisició”, ha assenyalat Navarrete.

Per contra, la formació valenciana proposa acabar amb l’exempció de l’IVA i Impost de Matriculació de iots i avionetes d’esbarjo creada per Montoro el 2013.

Per últim, Compromís proposa desenvolupar una nova fiscalitat (del 25%) per als articles de luxe i un IVA superreduït del 4% als serveis de transport col·lectiu (de més de 9 usuaris) terrestre i marítim de viatgers dins el mateix municipi, elements d’aprofitament de les energies renovables, productes i serveis culturals, productes i serveis escolars o la connexió a Internet.

Comparteix

Icona de pantalla completa