Diari La Veu del País Valencià
La paella ja està en tots els teclats del món
L. Part / València

“La paella ja està en tots els teclats del món. La ‘marca València’ per tot el món… i no vos ha costat un duro”. Així ha celebrat l’humorista Eugeni Alemany a les xarxes socials que la primera emoticona del País Valencià –i de l’Estat espanyol- ja estiga en els mòbils i dispositius electrònics de tot el planeta. Un fet que suposa, “un gran impuls per al plat valencià més conegut”, segons ha informat Arròs La Fallera en un comunicat.

L’impulsor d’aquesta iniciativa, a la qual es va sumar la marca valenciana d’arròs, l’humorista Eugeni Alemany, ha volgut dedicar el seu primer #PrimerPaellaEmoji ”a tots els qui heu participat d’aquest comboi 2.0”, al temps que ha recomanat a destacades figures del món de la ràdio i la televisió –com ara Andreu Buenafuente i Júlia Otero- que s’actualitzen els seus dispositius recordant-los “que ja està la paella”.

És més, l’humorista i còmic de Sueca ha expressat als quatre vents digitals la seua satisfacció pel fet que “la nova actualització de WhatsApp més valenciana no pot ser” ja que “inclou: el collverd de l’Albufera, el rat penat, la tomaca de l’horta, el cacau de collaret i la paella”, celebra dos anys després d’haver-se embarcat en aquesta ‘aventura’ dos anys enrere.

Triple fita

Arròs la Fallera, que va donar suport a aquesta iniciativa, en un comunicat de premsa publicat aquest dimarts 12 de desembre, data que ja Alemany ja proposa com el #DiaInternacionalDeLaPaella, considera que la notícia suposa “un fort recolzament per a l’abast internacional de la paella” i una “triple fita”. Les raons? Per què “es tracta del primer símbol pròpiament espanyol present en l’alfabet dels emojis, al marge de la bandera, representació de tots els països”. També perqùe “és també la primera ocasió en la qual una marca aconsegueix un emoji” i, finalment, perquè és “la primera vegada que la pressió popular aconsegueix un emoji”.

Per a celebrar la consecució del PaellaEmoji la marca ha engegat una campanya dinàmica en la qual convida els usuaris de twitter a compartir com serà el seu #PrimerPaellaEmoji, anunciant que entre els tuits més originals “hi haurà molts premis i sorpreses”.

El cas és que l’emoticona de la paella està, des de hui, “present en els telèfons mòbils i teclats de tots els usuaris al voltant del planeta”, segons subratlla Arròs La Fallera, qui afig en la seua nota de premsa que l’actualització de la versió iOS 10.2 “suposa la inclusió del símbol del plat valencià més emblemàtic per part de la totalitat de les plataformes encarregades d’adaptar el disseny als seus dispositius”.

Després que Apple presentara el seu disseny beta –destaquen des de la marca d’arròs-, la Paella està ja present en un llenguatge tan universal com el dels emojis”. I després d’Apple, totes les plataformes -Twitter, Google, Microsoft, Samsung…-, ja disposen del Paella Emoji, després d’haver desenvolupat els seus dissenys. “Així, el Paella Emoji s’ha convertit en element quotidià del llenguatge digital, un objectiu que va ser confirmat el maig passat quan el consorci Unicode ho va incorporar a la seua versió 9.0”, subratllen des de la coneguda marca d’arròs.

L’operació es va engegar per Arròs La Fallera al costat d’Eugeni Alemany fa ara quasi dos anys. La campanya -creada per l’agència ‘La Mujer del Presidente- tenia com a repte revaloritzar la recepta totèmica dels valencians i actualitzar-la incorporant-la a les noves tecnologies. “Una estratègia basada en la pressió popular, valent-se del contingut i de les xarxes socials per a explicar un relat d’una forma tremendament nova, amb suports rellevants com el del xef José Andrés, que ha aconseguit implicar protagonistes com Tim Cook –director executiu d’Apple-; recórrer Silicon Valley i aconseguir l’aliança de Shigetaka Kurita, creador dels emojis, per a evitar que la seua representació gràfica mostrara la paella com un plat que res tenia a veure amb la tradició arrossera” del País Valencià, subratlla Arròs La Fallera.

Les xifres de seguiment de la campanya han estat sorprenents en tot moment: en tan sols 2 setmanes aconseguí 4.000 nous seguidors, “fins a sumar després de la campanya 363 milions d’impressions de forma orgànica, ser en 2 ocasions Trending Topic Mundial, 3 vegades Trending Topic Nacional i 7 vegades tendència regional.

“Amb una audiència estimada de 133 milions d’usuaris, el projecte ha demostrat que la unió social al voltant d’elements culturals fa possible aconseguir propòsits aparentment inassolibles. Per als impulsors de la proposta, poder començar a usar l’emoji suposa la demostració que les marques tenen una oportunitat de connectar amb la gent d’una forma rellevant i diferent”, assegura en la nota de premsa Arròs La Fallera, que s’autodefineix com “una marca icònica valenciana”.

En opinió de María Fernández, Brand Manager de la Fallera, “ser la primera marca a aconseguir un Emoji és d’un valor incalculable. Quan ens embarquem en aquest ambiciós projecte esperàvem moure i unir els nostres consumidors en una causa comuna per a fer-los partícips d’alguna cosa important per a tots nosaltres com és a posar en valor la Paella. Més que un objectiu teníem el somni de veure que tant esforç poguera traduir-se en un Emoji present en tots els teclats del món”, manifesta amb satisfacció.

“No ha costat un duro als valencians”

Eugeni Alemany, un dels impulsors del projecte, considera que “tota l’operació ha sigut un entreteniment que sempre ens quedarà en el record en forma d’emoji. Ha sigut una campanya vibrant, que ha posat una icona dels valencians en tots els teclats del món i, el més important, no ha costat un duro als valencians; ho ha fet possible una marca local, subratlla.

Per a tot aquell que encara no visualitze el #PaellaEmoji en el seu mòbil, haurà d’actualitzar manualment la versió de la seua plataforma mòbil en els ajustos del seu telèfon.

Comparteix

Icona de pantalla completa