Diari La Veu del País Valencià
‘Els drets lingüístics també són drets humans’

RedactaVeu / Elx.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir, va llançar el passat dia 10 un nou missatge per la seua difusió a les xarxes socials que cerca, entre altres, fomentar el coneixement i l’actitud crítica en contra dels prejudicis lingüístics que provoquen deserció lingüística.

“Els drets lingüístics també són drets humans’ és el tercer punt d’aquesta campanya contra els prejudicis lingüístics. El Tempir recorda que “molt sovint no es consideren els nostres drets lingüístics com autèntics drets humans perquè el dret a la llibertat d’expressió i el dret a l’educació entre d’altres tenen dimensions lingüístiques incontestables” ja que “formen part del nostre dret a ser com són individualment i col·lectivament”.

El Tempir reivindica que els drets lingüístics “són també humans” i denuncia que “sota la retòrica universalista i generalista dels Drets Humans no poden quedar amagats la defensa i el reconeixement d’aquests drets que tenim com a poble i com a persones”.

Enfortir l’ús del valencià és l’objectiu últim de la campanya de conscienciació ‘Actituds contra els prejudicis lingüístics’ llançada per El Tempir.

Comparteix

Icona de pantalla completa