Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana atorga el premi de ràdio en el Festival Tirant Avant Escolars

Redactaveu / València.

La Facultat de Magisteri de la Universitat de València ha acollit el lliurament de premis de l’onzè certamen de creacions audiovisuals desenvolupades per l’alumnat dels centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, especial o cicles formatius, de tot el País Valencià durant els últims dos anys.

Les produccions presentades al Festival Tirant Avant Escolars pertanyen a diferents gèneres: hi ha hagut obres de ficció, documentals, d’animació, òpera, videoclips, videocreacions, rutes, doblatges… A més a més, trobem temàtiques de tota mena, no estrictament relacionades amb les matèries d’estudi curricular. Enguany, per primera vegada, aquest concurs de l’AIFFA ha comptat amb la participació de podcasts de ràdio, modalitat en la qual Escola Valenciana ha col·laborat a través de la xarxa de ràdios escolars que formen part del projecte RadioEscola. Un total de 20 enregistraments han concorregut en el Festival Tirant Avant Escolars. El representant de l’entitat cívica, Emili Gascó, i la tècnic Alba Veryser, han atorgat els premis de podcast als centres Ins de Vila-seca (el Baix Camp) per El català ens té a nosaltres, al col·legi de la Nostra Senyora de la Consolació, de Vila-real (la Plana Baixa) per Cantem en Valencià i al CEIP l’Alfàs de Pedreguer (la Marina Alta) per Fem Ràdio.

Col·legi de la Nostra Senyora de la Consolació, de Vila-real.

El Mural d’Escola Valenciana

Els Premis Tirant Avant Escolars han guardonat El Mural d’Escola Valenciana amb el Premi especial de ràdio. Aquest premi reconeix la tasca de l’equip de professionals que van fer possible la confecció dels programes d’El Mural: Amàlia Garrigós, Xelo Ribera, Iñaki Mazkiaran i Pepe Moreno. Durant dos anys van fer possible un dels programes radiofònics amb millor qualitat i els seus micròfons es van encendre per donar veu a personatges referents del món de la cultura, el cinema, la comunicació, l’educació, la música… Escola Valenciana ha felicitat els comunicadors d’El Mural per haver plenat el buit de mitjans de comunicació en valencià després de l’orfandat mediàtica que deixà el tancament de l’ens Ràdio Televisió Valenciana.

Institut de Via-seca.

L’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual

És una entitat s’encarrega d’organitzar festivals i activitats relacionades amb el sector audiovisual valencià. L’AIFFA ha creat els Premis Tirant a la indústria audiovisual valenciana, els Premis Vila d’Almenara a la millor versió en valencià, els Tirant de Mòbil, els Tirant Escolars i el Tirant Avant, el Festival de l’Audiovisual i les Noves Tecnologies i el Festival Hispano Brasileiro de Cinema. Aquesta agència també desenvolupa Tallers de Doblatge i va encetar el projecte-campanya Vols doblar una pel·lícula?, Vols doblar una pel·lícula en valencià?, Doblem en català?

CEIP l’Alfàs de Pedreguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa