Diari La Veu del País Valencià
Gota freda i fortes pluges aquest cap de setmana al País Valencià

RedactaVeu / València.

L’episodi de pluges de fa dos setmanes es podria repetir aquest cap de setmana per la formació d’una gota freda, entre Andalusia i nord d’Àfrica, amb un flux de vent de llevant/gregal molt marcat i que arrancarà des del Mediterrani Oriental, de manera que hi haurà uns vents amb més de 2.000km de recorregut marítim, amb la qual cosa l’aport d’humitat serà molt important, segons Avamet Predicció.

En aquestes condicions, els valencians tindran un cap de setmana passat per aigua, començant divendres però especialment dissabte i diumenge. Aquestes situacions amb vent de gregal molt marcat i persistent durant dies poden deixar acumulats de precipitació impressionants a les zones muntanyoses del prelitoral i de l’interior orientades a gregal.

En principi, els registres de pluja més elevats es registraran al Comtat, la Vall d’Albaida i l’interior de la Safor i la Marina Alta. També es poden registrar quantitats de precipitació molt elevats al nord de la Marina Baixa, l’Alcoià, la Costera, el sud de la Ribera Alta i Baixa, i la Canal de Navarrés. També podria ploure fort a alguns punts de les comarques sud, però en principi sense tanta persistència com a les comarques del centre del País Valencià. A la resta de zones també plourà, però en principi menys com més cap al nord i cap a l’interior (la zona d’Ademús quedaria més al marge de la situació).

Neu en cotes altes

Pel que fa a la neu, en principi la cota quedarà bastant alta però podria nevar a les serres més altes, com el Penyagolosa, la Serra del Toro o Javalambre).

Les previsions marquen un episodi de pluges que seran les més importants dels últims anys a la meitat sud del territori. L’evolució de la situació a partir del dilluns encara no està clara, alguns models indiquen que podrien allargar-se les pluges i fins i tot baixar la cota de neu, però encara queden massa dies per a confirmar res, ja que la situació és complexa.

Comparteix

Icona de pantalla completa