Diari La Veu del País Valencià
Diot aconsegueix una intranscendent victòria en l’últim segon (78-77)

Javier Cid / València.

El València Bàsquet va sumar ahir un nou triomf en una victòria treballada a la Font de Sant Lluís davant un Lokomotiv Kuban que va estar prop de vèncer en un partit intranscendent perquè els valencians ja estaven classificats per al Top 16 com a primers de grup. Diot, amb un triple final en l’última acció del partit, va donar la victòria al València Bàsquet.

L’encontre va començar amb un constant intercanvi de cistelles que va mantenir el xoc empatat. Per part del València Bàsquet, destacava Pierre Oriola mentre que pels russos eren Kevin Jones i Vougioukas qui mantenien un Lokomotiv molt millorat des de l’arribada a la seua banqueta del reconegut Sasa Obradovic.

A poc a poc, el València jugant molt seriosament, però alhora amb eixe punt de lleugeresa que dóna el no jugar-se res, clavava cistelles impossibles que feien somriure els mateixos jugadors, com ara un triple a tauler de Rafa Martínez, i va començar a imposar la seua presència ofensiva (29-23, m.15).

No obstant això, el Lokomotiv Kuban no es va frenar i, amb un Broekhoff potent des de l’exterior, no va deixar que el València s’escapara en el tanteig, tot i que els punts de Bojan Dubljevic van fer que el València arribara per davant al descans (39- 35, m.20).

En la represa, el València Bàsquet va fer, com acostuma a fer moltes vegades, un tercer quart pèssim amb només 14 punts, fet que va donar ales als russos que, comandats per un improvisat base com Matt Janning, davant l’absència de Taylor Rochestie van posar el marcador favorable per als russos (45-52, m.27).

Pedro Martínez va tractar de canviar aquesta dinàmica amb un temps mort i el retorn a la pista de Bojan Dubljevic i, en un primer moment, ho va aconseguir gràcies a cinc punts consecutius del montenegrí. Però Sasa Obradovic també va reaccionar i va tornar a apostar per les defenses alternatives, que van tornar a despistar els locals i va obrir un avantatge que pareixia insalvable (56-67, m.33).

Quan tot semblava perdut, va reaparèixer Diot per donar-li la volta al partit en els pocs més de cinc minuts que restaven. Al bàsquet, qualsevol cosa pot passar fins al final, i així ho va demostrar el base francès que amb l’ajuda de Pierre Oriola i Rafa Martínez van retallar la diferència. Tanmateix, una pilota perduda i una cistella amb addicional de Collins semblaven tancar la victòria per al Kuban però en els últims cinc segons, el base del València va recórrer la pista, va fer volar dos rivals i sobre la botzina va anotar el triple definitiu davant el deliri del públic valencià i el somriure dels seus companys. Victòria final per tancar la fase de grups i a esperar rival per al Top 16

Fitxa tècnica:

78 – València Basket (19 + 20 + 14 + 25): Diot (11), Sastre (10), Sato (9), Sikma (2), Oriola (10) -cinc titular- Thomas (2), Van Rossom ( 6), Dubljevic (14), Vives (-), Rafa Martínez (10), San Emeterio (2) i Kravtsov (2).

77 – Lokomotiv Kuban (17 + 18 + 23 + 19): Janning (6), Collins (12), Baburin (5), Jones (19), Vougioukas (12) -cinc titular- Ivlev (4), Zubkov (11 ), Zakharov (-) i Broekhoff (8).

Àrbitres: Zamojski (POL), Dragojević (MNE) i Rodsand (NOR). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la desena i última jornada de la primera fase de l’Eurocup disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 7.200 espectadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa