Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró exigeix cancel·lar el ral·li del Garbí

RedactaVeu / Serra.

La Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró mostra el seu rebuig públic a la Pujada al Garbí, ral·li, que l’Ajuntament de Serra (el Camp de Túria) i la Federació d’Automobilisme valenciana pretenen celebrar aquest cap de setmana -dies 17 i 18 de desembre- i que, segons les estimacions, congregarà més de 10.000 persones en el cor del Parc Natural de la Serra Calderona.

Per a AE-Agró “tal afluència de públic suposa un autèntic perill per a la conservació dels valors mediambientals d’un espai natural tan valuós com la Calderona”. Per això, demana “seny” a les administracions implicades i que es cancel·le aquesta cursa automobilística que, segons recorda, “compta ja amb un informe desfavorable” de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

“Independentment de si es celebra per asfalt o per pistes de terra, aquesta carrera suposa un seriós perill per a la conservació dels valors mediambientals del Parc Natural de la Serra Calderona”, denuncia AE- Agró, ja que, “congregar 10.000 persones en el cor d’aquest espai protegit tindrà sí o sí un greu impacte”. Residus, contaminació atmosfèrica, congestió de vehicles per l’afluència massiva de públic, i el soroll del públic i el dels motors dels 55 cotxes que en principi participaran en la prova, són, segons Agró, alguns dels negatius efectes que el ral·li generarà.

Un moment de la presentació del ral·li. Foto: FEDACV.

“Des d’AE-Agró estem a favor del turisme i les activitats que puguen dinamitzar l’economia local dels municipis del Parc Natural de la Serra Calderona. Però, sempre que respecten els valors mediambientals. I la Pujada al Garbí no en respecta pràcticament cap”, assenyala AE-Agró en el seu comunicat.

Davant açò, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró mostra públicament el seu rebuig a la realització d’aquest ral·li, una activitat que considera “caduca i anquilosada”, i demana a les administracions implicades la seua suspensió.

Comparteix

Icona de pantalla completa