Diari La Veu del País Valencià
Així naix l’òpera sobre una rondalla d’Enric Valor

RedactaVeu / València.

El Palau de les Arts en la seua sala Martín i Soler acollirà aquesta vesprada a les 18h l’estrena absoluta de l’òpera La Mare dels Peixos adaptada de la rondalla d’Enric Valor per Aurora Clari i Carles Iborra. La direcció artística i pedagògica ha anat a càrrec d’Adolf Murillo, qui explica en un dels vídeos que podeu veure en aquesta notícia que quan va proposar aquesta idea a una professora “em va dir boig, em va dir de tot”, però aquesta bogeria ha arribat a bon port, ja que l’estrena és imminent.

Tot seguit vos deixarem un vídeo on s’aborda la gènesi i la creació sonora i visual d’aquesta òpera tan especial que uneix el món professional i el de l’escola per connectar-lo amb la societat. Però si voleu ampliar informació no dubteu a visitar aquest enllaç on s’explica amb detall tota la informació sobre aquesta proposta.

>

‘La Mare dels Peixos – Gènesi’. Vídeo: Canal Soundcool.

Crèdits

Aquesta òpera ha involucrat molta gent, des dels anteriorment esmentats adaptadors de l’obra o el mateix Murillo, als que han fet la composició musical: Jorge Sastre i Roger Dannenberg, el narrador: Héctor Navarro, els 30 músics amb l’orquestra Col·legno, qui fa la direcció musical: Pere Vicente Caselles, els 6 cantants solistes amb escoles, instituts públics i escoles de la federació de societats musicals, els creadors dels audiovisuals: Stefano Scarano i Julia Chiner, el dissenyador de vestuari: Leo Herrero, el creador de la música electrònica: Antonio Sánchez o els cors: Noelia Castillo, al remat una gran acció conjunta que universalitzarà Enric Valor.

>

Crèdits de l’òpera ‘La Mare dels Peixos’. Vídeo: Canal Soundcool.

Comparteix

Icona de pantalla completa