Diari La Veu del País Valencià
Les declaracions masclistes del ‘youtuber’ alacantí desmuntades per les estadístiques

RedactaVeu / Alacant.

Aquest dimarts La Veu va fer saber que l’Ajuntament d’Elx havia cancel·lat una actuació que tenien prevista del ‘youtuber’ alacantí Jorge Cremades, qui en una entrevista va dir que “hi ha més violacions a homes que a dones”, unes declaracions de caire masclista, que van fer que el consistori es decidira per no comptar amb la seua presència.

La qüestió és que si es busquen estadístiques oficials, com per exemple les que hi ha a l’Anuari Estadístic del Ministeri de l’Interior espanyol, queda clar que no hi ha més violacions a homes que a dones, concretament en aquest informe, que fa referència al 2015, es pot veure com van haver 82 homes víctimes d’agressió sexual amb penetració, per les 828 dones, és a dir, les matemàtiques posen de relleu que les violacions a homes es xifren en deu vegades menys que les que pateixen les dones, per tant, així es desmunten les declaracions de l’alacantí.

A Cremades no és la primera vegada que se l’acusa per aquest tipus de declaracions, ja que ha estat criticat nombroses ocasions pel seu discurs i actitud considerats masclistes.

Publicació al Twitter de Jorge Cremades.

Disculpes

Una vegada passat tot el munt de crítiques, el ‘youtuber’ s’ha disculpat a través del seu perfil de Twitter, on considerava que l’entrevista on va expressar eixes declaracions masclistes, havia sigut la pitjor de la seua vida, i va matissar que la frase del titular feia referència a un article sobre la violència en presons. A més, també manifestava que era conscient de la gravetat de la violència contra les dones i per això acabava dient que la rebutja fermament.

Comparteix

Icona de pantalla completa