Diari La Veu del País Valencià
AEMET alerta que la fase més adversa de la gota freda encara no ha arribat

Xavier Pérez / València.

L’Agència Estatal de Meteorologia AEMT-CV ha llançat un últim missatge a través de Twiter on adverteix que “probablement la fase més adversa del temporal de llevant es registrarà en les pròximes 24 hores”.

En les pròximes hores poden registrar-se acumulacions d’aigua de fins a 140 litres per metre quadrat en el litoral nord de la demarcació d’Alacant i de 100 l/m² en el sud.

La situació meteorològica serà molt complicada diumenge i dilluns a les comarques del centre del país, ja que es poden registrar importants acumulats de precipitació.

Es tracta d’una situació perillosa. Si es compleixen les previsions i cauen tants litres hi haurà problemes, perquè a la zona ha plogut moltíssim l’últim mes (200-400 l/m²) i la terra es troba ja saturada d’aigua, de manera que es podrien produir crescudes molt importants als rius, rambles i barrancs.

On caurà “la grossa”? En principi cauran més de 100 l/m² generals a la zona, però a algunes poblacions es podrien superar els 200-300 l/m² les pròximes hores. Les comarques on podrien donar-se aquestes quantitats impressionants en principi són la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, la Marina Alta, el Comtat i el nord de l’Alcoià i la Marina Baixa, segons AVAMET.

L’alerta taronja i groga per pluges està activada fins a aquest dilluns, i des de la Generalitat s’ha insistit que la situació pot empitjorar aquest diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa