Diari La Veu del País Valencià
Evacuen un barri d’Ontinyent a causa del desbordament del riu Clariano
Anna Maria Mollà / Ontinyent

El riu Clariano s’ha desbordat al seu pas per Ontinyent aquest matí entre les 7.30 i les 8h, segons han apuntat veïns de la zona del poble que s’han desplaçat fins al llit del riu.

La ràpida intervenció dels bombers de la Diputació de València ha fet que la situació es donara per “controlada” cap a les 10.45h, com així ha confirmat el cos de bombers desplaçats que han obert les canonades que estaven embossades de manera que l’aigua s’ha reconduït cap als marges del Clariano.

No obstant això, el carrer de Cantereria, pròxim a la vora del riu, ha estat el més afectat, on els veïns s’han afanyat a traure cotxes cap a la zona més alta a primera hora del matí. La policia local i efectius de protecció civil han efectuat diversos desallotjaments en el barri, com així han confirmat a aquest diari fons de la policia local, de protecció civil i el regidor de Serveis Municipals Manolo Cuesta, qui ha apuntat a aquest diari que la Cantereria “s’ha hagut d’evacuar pel perill” de la crescuda del Clariano. En aquest sentit, ha afegit que el riu “estava molt net” i per això “l’aigua corre molt ràpidament”.

A hores d’ara, des de les dependències de seguretat d’Ontinyent, no disposaven d’un part estadístic sobre danys materials, mentre que les persones desallotjades, segons ha confirmat Cuesta a aquest diari, han marxat a casa de familiars i “les que no són del poble, s’han allotjat a l’alberg Perú”.

Vídeo: Carles Cerda.

Pel que fa al carrer d’Enric Valor i al carrer del Plou Clar estan tallats, així com diversos carrers del terme per solsides de les terres. Igualment, al centre de salut, que també s’ha vist afectat, “un camió-cuba intervindrà aviat junt a cinc retroexcavadores que estan treballant per tot el poble per tornar a la normalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa