Diari La Veu del País Valencià
El València Bàsquet se situa segon (74-58)

Javier Cid / València.

El València Basket es va endur un partit complicat en el qual li va guanyar la segona plaça a l’Iberostar Tenerife, ja que va vèncer per 74-58 en la que suposa la setena victòria consecutiva per als jugadors de Pedro Martínez. L’equip taronja va dominar amb autoritat des del principi de la mà d’un Diot espectacular i va tallar l’intent de reacció tinerfeny en l’últim quart amb el show d’Oriola.

El València Bàsquet va començar molt fort amb Rafa Martínez i Antoine Diot, que van obrir el marcador amb dos tirs des de la mitja distància, i un altre encert de Sato que van suposar un parcial d’eixida de 6-0. El Tenerife va despertar però un València Bàsquet comandat per Diot va mantindre i estirar l’avantatge fins el 21-11 (min.10).

En el segon quart, l’equip valencià va passar destruir el seu rival gràcies a l’empenta de San Emeterio i Vives i va establir un parcial de 8-2, de manera que van posar el 29-13 al tanteig (min. 14). La bona defensa taronja va mantenir l’equip canari en soles 8 punts en el segon quart i l’encert exterior ‘taronja’ va ampliar el marcador fins el 38-19 al descans.

La represa va ser més igualada entre els dos equips, de fet, els canaris van guanyar en punts però el València Bàsquet va saber gestionar l’avantatge de la primera part. Al tercer quart, Dubljevic i Fran Vázquez van protagonitzar un bonic duel en els primers minuts, al qual es va unir Grigonis amb un triple per baixar la renda local abans que Diot i Thomas anotaren des de la llarga distància per posar el 47-27 (m.24). A la meitat del període, Grigonis va seguir amb la seua inspiració però Diot emergia per als valencians anotant cada pilota que tocava. No obstant això, el Tenerife va disminuir la distància mitjançant Bassas per deixar el marcador en 60-43 amb deu minuts per jugar.

En l’últim quart, el València Bàsquet es va relaxar i Ferran Bassas ho va aprofitar per a fer mal amb Will Hanley des de l’exterior, de manera va baixar a onze el desavantatge visitant, cosa que va portar a Pedro Martínez a aturar el partit. En eixe moment, va aparèixer Oriola, que va trencar el parcial en contra amb dues cistelles consecutives i la defensa taronja va recuperar la intensitat amb l’entrada de Thomas. White i Hanley seguien anotant però Oriola culminava amb altres dues cistelles per anotar vuit punts seguits que deixaven el partit encarrilat a tres minuts del final (70-52, m.37). Els compassos finals van servir perquè Oriola seguira augmentant la seua anotació fins els dotze punts en l’últim quart. Finalment, el València Basket arriba a l’aturada nadalenca com a segon de la Lliga ACB amb un balanç de 9 victòries i 3 derrotes.

Fitxa tècnica:

74 – València Basket (21 + 17 + 22 + 14): Diot (14), Rafa Martínez (8), Sato (4), Thomas (5), Dubljevic (6) -quintet titular- Van Rossom (-), Vives (6), Oriola (12), San Emeterio (6), Sastre (3), Sikma (6) i Kravtsov (4).

58 – Iberostar Tenerife (11 + 8 + 24 + 15): San Miguel (2), White (4), Doonerkamp (6), Abromaitis (4), Bogris (2) -quintet titular- Bassas (6), Hanley ( 5), Grigonis (13), Vázquez (7), Piñero (5) i Niang (4).

Àrbitres: Jiménez, Cortés i Martínez Díez. Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la tretzena jornada de la fase regular de la Lliga ACB disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 8.300 espectadors.