Diari La Veu del País Valencià
Voluntat de consens davant la incertesa del món professional de la pilota valenciana

PilotaVeu / Oliva.

El passat dissabte 17 a les 9 del matí, el CPV Oliva amb la col·laboració de la Càtedra de pilota valenciana va organitzar una jornada a la Casa Maians amb el títol ‘Què fem amb el món professional de pilota valenciana?’

Una jornada que era la continuació de les ja disputades a València, Sella i Borriana i que reunia els diferents sectors de la pilota professional, jugadors, trinqueters, clubs… en una jornada de reflexió amb l’objectiu de buscar solucions per aconseguir que la pilota professional isca de l’atzucac on es troba ara mateix.

El matí va començar amb la inauguració i presentació de la jornada a càrrec del director general d’Esports Josep Miquel Moya, i el regidor d’Esports d’Oliva, Blai Peiró, i conduïda per Helena Malonda del CPV Oliva. Tots tres manifestaren la necessitat d’arribar a un consens que escollira quin camí ha de recórrer la pilota professional a partir de l’1 de gener el 2017.

Tot seguit els assistents es dividiren en dos grups de treball per modalitats, un grup de raspall i altre d’escala i corda, on els diferents participants podien aportar al grup les seues opinions.

Els participants debatint durant la jornada. Fotografia: José Tomé.

Després d’un breu descans, un encarregat de cada grup va aportar a mode de plenari les conclusions que s’havien obtingut.

Entre les conclusions els dos grups es mostraren favorables en quant a la creació de la fundació com a instrument positiu i que acollirà totes les possibles ajudes i patrocinis. Mentre que també sonaren aportacions necessàries com calendari anual, rànquings, horaris de partides encarats al cap de setmana i les millores de les condicions dels diferents jugadors.

Per finalitzar el president de la Federació, Jose Daniel Sanjuán, assistent a la segona part de la jornada, va aportar dos possibles models que s’aplicarien en el cas de no tenir propostes consensuades. La primera reduiria a 12 la plantilla de jugadors per modalitat en nòmina mentre que segons la segona, sols es contractarien els jugadors per a participar en competicions oficials. Després d’aquestes, Agustin Larré de Pilota 2.0 va aportar una proposta alternativa aplicable a l’escala i corda però traslladable també al raspall i que va agradar els assistents.

Els assistents, a primera fila, David Sarasol, Sebastià Giner i Josep Miquel Moyà. Fotografia: José Tomé.

I així va finalitzar aquesta jornada participativa d’Oliva en la qual es va mostrar consens respecte a algunes propostes necessàries per a millorar el sistema professional, però al mateix temps continua la incertesa de com i qui gestionarà aquest sistema.

Comparteix

Icona de pantalla completa