Diari La Veu del País Valencià
Óscar Pujol es proclama campió del IV Trofeu de Ciclocròs Vila d’Almussafes

RedactaVeu / Almussafes.

El passat dissabte, 17 desembre, Almussafes es va convertir, per quart any consecutiu, en la seu del ciclocròs internacional. Durant tot el matí, les zones verdes del parc industrial Juan Carlos I, ubicades enfront del Molí del Carme, van ser l’escenari de la celebració del IV Trofeu de Ciclocròs Vila d’Almussafes-Challenge Comunitat Valenciana. Diversos centenars de corredors es van donar cita en la prova local, protagonitzada per la pluja, el vent i el fang.

El velocista del Poloand Bike-Taymory, Óscar Pujol, es va fer amb el primer lloc en el trofeu local de Ciclocròs disputat a Almussafes el dissabte de matí després d’un intens duel amb el corredor David Valero. Així, Pujol es va proclamar vencedor i va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada.

Degut a les condicions meteorològiques adverses que van afectar el País Valèncià durant tot el cap de setmana, aquest trofeu puntuable per al Ciclocròs Internacional Ciutat de València, que finalment es va suspendre, va estar a punt de posposar-se. De fet, centenars d’atletes van haver de competir, no sols contra els seus oponents, sinó també contra la incessant pluja, el vent i el fang.

Malgrat la climatologia, el val·lisoletà Israel Castañeda, un dels grans favorits, va fregar el podi després de finalitzar en quarta posició en una carrera qualificada com “estranya” per les característiques atmosfèriques del circuit. “Encara que no sabíem si la competició se suspendria o no, i no coneixia aquest recorregut, vaig començar sense calfar i vaig poder remuntar fins a obtindre un quart lloc”, va declarar.

D’altra banda i, com a guanyador de la competició, Pujol va aconseguir avançar Castañeda per a enfrontar-se a l’olímpic Valero sota l’atenta mirada dels espectadors. Per un problema mecànic que va obligar Valero a disminuir el ritme, Pujol va prendre la distància necessària per a mantenir la posició i aconseguir la seua tercera victòria de l’any. Amb els nacionals de València com a pròxima meta, el corredor del Polo and bike-Taymory va assegurar que “ha sigut una carrera molt bonica i divertida”. “M’acoste a l’última part de la temporada amb molt bones sensacions per a les estatals que se celebraran del 6 al 8 de gener en el parc de Capçalera”, va finalitzar.

Comparteix

Icona de pantalla completa