Diari La Veu del País Valencià
CGT amplia la demanda per l’ERO de RTVV contra la nova Corporació Valenciana de Mitjans

EP / València.

El sindicat CGT ha anunciat aquest dimarts que amplia en l’Audiència Nacional la demanda per l’Expedient d’Extinció d’Ocupació (ERO) de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) a la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i que plantejarà la successió d’empreses, ja que la nova entitat “servirà per al seu funcionament dels recursos de l’extinta” societat pública.

La central sindical ha apuntat en un comunicat que ha traslladat al secretari autonòmic de Comunicació, José M. Vidal, representant designat pel Consell, en una reunió mantinguda aquest dilluns, que plantejarà “en breu” l’ampliació de la demanda interposada en l’Audiència Nacional contra l’ERO d’extinció de RTVV contra la CVMC i defensarà l’existència d’una successió d’empreses.

CGT ha reiterat que la demanda de nul·litat de l’ERO “té moltes possibilitats de prosperar, com així ho han manifestat diversos juristes de reconegut prestigi”, i ha tornat a instar el Consell a “fer un esforç” per a aconseguir un acord. El sindicat ha reiterat el “risc” que assumeixen el Consell i els grups parlamentaris que una sentència de nul·litat “arruïne i faça inviable la possibilitat de posar en marxa la nova televisió i ràdio públiques”.

El sindicat ha recordat al Consell i als grups parlamentaris que si es decretara la nul·litat de l’ERO, “les indemnitzacions als treballadors podrien arribar a ser d’entre 150 i 200 milions d’euros, amb l’obligació de reincorporar a tota la plantilla, que retornaria les indemnitzacions i cobraria els salaris deixats de percebre, a més d’abonar els costos de Seguretat Social”.

CGT també ha traslladat al Consell la necessitat que l’Advocacia de la Generalitat es pronuncie sobre la proposta de negociació del sindicat, que va ser consensuada en el seu moment amb la resta de sindicats, “després dels canvis normatius (la nova Llei) i davant el plantejament de la successió d’empreses i l’ampliació de la demanda contra la Corporació”.

“Múltiples solucions”

Des d’aquest sindicat han sol·licitat al Consell Rector de la CVMC que s’inicien converses per intentar arribar a un acord, ja que CGT manifesta que “la negociació està oberta a múltiples solucions”.

També CGT ha demanat als grups parlamentari una “major implicació”, arran del “silenci mantingut des que se’ls va oferir la negociació d’un acord”. Alhora agraeix als sindicats que van acordar amb el PP l’ERO d’extinció de RTVV, “que hagen reconsiderat la seua posició i s’adherisquen ara a la demanda”.

“No admetrem ‘zero responsables’”

La central sindical ha apuntat, a més, que exigeix responsabilitats ja que, segons ha dit, “no admetrem ‘zero responsables’ per un forat de 1.300 milions d’euros i exigirem que les conseqüències econòmiques d’un ERO manifestament il·legal, les assumisca qui el va provocar”.

CGT assegura que no pot acceptar que, davant els “seriosos indicis de responsabilitat penal dels gestors del PP”, “no existisquen avanços significatius en la investigació penal”, i ha exigit al Consell “que done explicacions sobre la seua falta de personació en un dels casos més greus de corrupció”.

“El Consell segueix sense donar resposta a la nostra sol·licitud de personació en la via penal, en un procés que no avança, malgrat que la Comissió Liquidadora, que va ser nomenada pel nou Consell fa ja més d’un any i mig, ha tingut oportunitat, presumiblement, de comprovar i aportar proves de les irregularitats comeses, al jutjat que instrueix la causa penal”, ha afegit.

CGT ha recordat que va denunciar en 2014, davant la Fiscalia Anticorrupció, l’evidència de “múltiples indicis de delicte en la gestió de RTVV”. En aquests moments, el sindicat ha apuntat que estudia i valora la seua possible personació en aquest cas, “malgrat el notable esforç econòmic” que suposa per a l’organització, que es finança amb les quotes de la seua afiliació. Arribat el cas, ha anunciat que plantejarà el finançament de la personació a través de micromecenatge “o qualsevol altre mitjà que faça viable l’exigència de responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa