Diari La Veu del País Valencià
Oltra, ‘contenta’ perquè el TC crea precedents perquè es respecten els drets dels diputats
EP / València

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s’ha mostrat “contenta” perquè la sentència del Tribunal Constitucional sobre la ‘Flotilla de la Llibertat’ crea precedents judicials “perquè es respecten els drets i les llibertats dels diputats”.

A Oltra se li ha preguntat per la resolució del TC, que li ha donat la raó després de presentar una petició d’empara en considerar que la Mesa de les Corts havia vulnerat els seus drets fonamentals quan va rebutjar en 2012, amb la majoria del PP, tramitar una proposició no de llei (PNL) com a síndica de Compromís en la qual demanava la condemna al Govern d’Israel per assaltar l’anomenada ‘Flotilla de la Llibertat’. Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha afirmat que quan la Mesa de les Corts va decidir impedir la tramitació de la proposta, “es va aplicar un corró polític i ideològic”.

Un moment de l’atac, en 2012, a la ‘Flotilla de la Llibertat’.

“La Mesa no podia dir que no a la tramitació d’aquesta PNL”

Al seu entendre, la Mesa “no podia dir que ‘no’ a la tramitació d’aquesta proposta aplicant el criteri de la majoria parlamentària, que era com funcionava abans la Mesa de les Corts”. “Afortunadament -ha agregat- açò hui no passa, ja que hi ha una Mesa respectuosa amb els drets i llibertats dels diputats, i en aquest dret a exercir el càrrec públic i la funció de control en condicions d’igualtat”.

En la sentència, ha afegit, es diu que no es pot reparar ara el dret perquè la legislatura ha acabat -el rebuig a la proposta es va produir en 2012-, però Oltra ha afirmat que “encara sense reparació, estem contents perquè aquest tipus de recursos obrin camins perquè aquesta manera de passar el corró, aquesta manera autoritària d’entendre la democràcia, no torne a passar en aquest país. Ara, hi ha precedents judicials perquè es respecten els drets i les llibertats dels diputats”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa