Diari La Veu del País Valencià
La Diputació llança ‘Enjogassa’t’, un joc interactiu per aprendre valencià
RedactaVeu / València.

L’aplicació ’Enjogassa’t’, que ha comptat amb el disseny i creació de l’empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils que tripliquen les possibilitats de resposta i els exercicis pràctics. Per poder fer ús de la plataforma només cal enregistrar-se i disposar de connexió a Internet, sense necessitat de descarregar cap tipus d’aplicació ni programari alternatiu.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat aquest matí la primera fase d’aquest joc interactiu per aprendre valencià.

Un moment de la presentació. Foto. Dival.

Enjogassa’t compta inicialment amb tres illes didàctiques que es corresponen amb les comarques de la Safor, els Ports i la Marina, representants de tres varietats dialectals diferents. Cadascun d’aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. ‘Arrancalèxic’ permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics, mentre que ‘Bufaccents’ presenta qüestions relatives a l’ortografia, el lèxic i el vocabulari i el nivell de major dificultat el representa ‘Tombaerrors’, centrat en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa, a la seua vegada, de tres subnivells de dificultat en què es tracten temes des de diferents situacions comunicatives i obviant qualsevol tipus d’etiqueta gramatical.

Amigó ha reivindicat la necessitat d’apostar per la “presència del valencià en l’Administració” i d’impulsar iniciatives “que traspassen aquests murs i facen possible que la nostra llengua siga emprada comunicativament en els diferents àmbits socials d’interacció”.

També el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació radica “en la normalització de l’ús del valencià com a llengua de prestigi”, que permeta “recuperar la dignitat i el nivell d’ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius”.

Maria Josep Amigó s’ha mostrat “molt satisfeta” amb la tasca realitzada des de la corporació provincial perquè el valencià “ocupe el lloc que li pertoca” i gaudisca d’una “notable presència social en els diferents àmbits comunicatius”. A més a més, les darreres campanyes impulsades des de l’àrea de Normalització Lingüística han estat centrades en la consecució d’aquest propòsit, així com en l’edició d’un disc de nadales pop-rock en valencià, el llibre-CD de cançons de bressol Bressolant o la campanya de cartells de lèxic en valencià, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa