Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana pregunta sobre la política lingüística del Govern espanyol al País Valencià
RedactaVeu / Madrid

El senador d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell, va preguntar dilluns al ministre de Cultura i Educació, Íñigo Méndez de Vigo, respecte de la política cultural i lingüística del Ministeri al País Valencià.

Entre les qüestions formulades per Picornell hi ha els impagaments a l’IVAM per part del Ministeri, el retorn de la Dama d’Elx, la compatibilitat dels estudis artístics amb la resta de titulacions o la defensa dels drets lingüístics dels valencianoparlants i el suport a les entitats en defensa de la llengua.

Picornell ha denunciat que “l’IVAM, l’Institut Valencià d’Art Modern, és un “museu de referència en el seu àmbit”, però “només rep 170.000 euros del ministeri, tot i que té una cadira al seu consell rector”. A més, segons ha recordat, a data de 19 de desembre d’enguany ha rebut 0 euros dels 170.000 acordats. “Ens preocupa l’incompliment dels acords entre administracions i el món cultural”, ha indicat.

A més a més, el senador republicà ha recordat que “la Dama d’Elx segueix exposada a Madrid tot i que la ciutadania d’Elx l’ha reclamada en reiterades ocasions perquè s’expose de manera definitiva al seu museu degudament rehabilitat”.

>

El senador també ha interpel·lat el ministre sobre si el Govern espanyol “pensa reconèixer, mitjançant subvencions, la tasca d’entitats en defensa de la llengua al País Valencià” com Escola Valenciana o el Tempir d’Elx.

Picornell ha mostrat també la seua preocupació per la política del Ministeri respecte als ensenyaments artístics i ha preguntat directament al Ministre si “pensa prendre mesures per ajudar a les comunitats autònomes a incentivar aquests estudis i el seu alumnat?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa