Diari La Veu del País Valencià
Mariola Nos entrevista l’escriptor ollerià Francesc Mompó

RedactaVeu / Vinaròs.

Francesc Mompó va presentar en la llibreria Espai (Vinaròs) el seu últim poemari, titulat Insectostomia. Prologat pel poeta Pere Bessó, epilogat per Àngels Moreno, amb una acurada presentació del Petit Editor i amb les il·lustracions de Manola Roig, es converteix en un llibre objecte que té els insectes més propers a la seua infantesa com a punt de partida. “Els poemes d’Insectostomia resten impactats com ambre a la memòria. Aquesta conjunció dels extrems erototanàtica ens convida a endinsar-nos en una poesia total, integral i radical.” Fragment de l’epíleg.

Entre les seues obres, destaquen publicacions de narrativa juvenil, per a adults, així com eròtica, amb la qual va guanyar el premi Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, juntament amb Mercè Climent, l’any 2010, amb Somniant amb Aleixa. També destaquen altres guardons com, per exemple, el Premi Josep Maria Ribelles de poesia Vila de Puçol 2010, pel poemari De la fusta a l’aigua.

>

Vídeo: Canal Mariola Nos.

Biografia

Francesc Mompó i Valls va nàixer a l’Olleria (la Vall d’Albaida), al cor de les comarques centrals valencianes, i es defineix en aquesta entrevista com un ‘activista cultural’. Estudià batxillerat a Albaida i, en acabant, es traslladà a València on es graduà en psicologia. És llicencià en filosofia i ciències de l’educació i, més endavant, obtingué la titulació de professor de valencià; ocupació que desenvolupa en l’actualitat al col·legi Juan XXIII de Burjassot. Aquesta faceta docent l’ha dut a ser també responsable d’aula i de facultat en els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià al llarg de quinze anys; corrector d’aquesta prova; professor dels cursos del Pla de Formació Lingüisticotècnica en valencià del professorat no universitari, o professor dels cursos superiors de la JQCV al col·legi de metges de València. Fruit d’aquesta tasca docent ha estat també la participació com a coautor de llibres de text orientats a l’ESO.

Comparteix

Icona de pantalla completa