Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat aprova mesures per a pal·liar els danys produïts pel temporal de pluges

RedactaVeu / València.

Tal com ja va anunciar La Veu el passat dilluns, 19 de desembre, el Consell ha aprovat aquest divendres iniciar les actuacions per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges registrades al País Valencià, tant en aquest mes de desembre, com els passats 27 i 28 de novembre.

Aquestes precipitacions, amb registres acumulats que van superar àmpliament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats, han produït danys a cultius i a béns de titularitat pública, a les infraestructures agrícoles i a les xarxes de camins locals, agrícoles i forestals, per la qual cosa, davant aquesta situació, s’han de començar les accions pertinents per a aconseguir, al més prompte possible, la tornada a la normalitat de totes les zones que s’han vist afectades, segons explica la Generalitat Valenciana en un comunicat.

El dilluns s’anunciava que l’acord preveuria 30 dies de termini, però finalment s’ha aprovat un termini de 45 dies, contats des de la publicació d’aquest acord en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), perquè els municipis afectats puguen presentar les seues estimacions de danys, de les infraestructures i de béns públics, com a conseqüència de les pluges.

Gota freda a Castelló de la Ribera. Foto: Ulisses.

Una vegada presentades les sol·licituds, s’avaluaran per part d’una comissió tècnica, presidida pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i formada pel sotsdirector general d’Emergències, així com per una persona amb rang mínim de cap de servei designades per cada conselleria o departament competent.

Així mateix, a la comissió li correspondrà fer una estimació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència per a l’exercici 2017, que se sotmetrà a l’aprovació pel Consell. En el cas de superar-se la dotació pressupostària prevista, es podrà establir un prorrateig entre totes les actuacions amb capacitat de finançament, que s’imputaran a càrrec del Fons de Contingència per a l’exercici 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa