Diari La Veu del País Valencià
Alumnes del Liceu Francès de Madrid fan un documental inspirats per ‘Les Mamàs Belgues’
RedactaVeu / Madrid

El documental Les Mamàs Belgues, realitzat pel belga Sven Tuytens, ha inspirat un grup d’estudiants del Liceu Francès de Madrid, que prepara ja la seua pròpia producció adaptada per a participar en un concurs europeu.

La història de les voluntàries belgues que van treballar en l’Hospital Militar d’Ontinyent durant la Guerra Civil espanyola va ser projectada davant 320 alumnes del 3r curs d’Educació Secundària del Liceu Francès de Madrid el passat mes de novembre; una iniciativa que setmanes després es va repetir en el Liceu Frances de València pel seu caràcter pedagògic.

Aquest documental amb recorregut internacional, tal com va publicar en aquest enllaç La Veu, ha servit a dos professors de Literatura i Història del Liceu Francés per a motivar els seus alumnes i animar-los a rodar la seua pròpia producció i crear “un projecte d’índole humanista”, segons han qualificat.

>

Presentació del projecte de les estudiants del Liceu Francès de Madrid. Vïdeo: Canal Sven Tuytens.

Destinacions individuals: emigrants de hui i d’ahir

A partir de la reflexió sobre el compromís ciutadà i les migracions en temps de guerra, els alumnes elaboraran una enquesta periodística sobre l’impacte de la Història europea del segle XX sobre la destinació de la gent del carrer i realitzaran un documental, guiats pels seus professors i el mateix Sven Tuytens. Ja li han posat títol: Destins individuels: migrants d’hier et migrants d’aujour d’hui (Destinacions individuals: emigrants de hui i d’ahir) i es preveu l’estrena durant el primer trimestre de 2017.

>

Avançament del documental Les Mamàs Belgues. Vïdeo: Canal Sven Tuytens.

La pel·lícula podrà veure’s en el portal europeu de l’Agència per a l’Ensenyament Francès en l’Estranger (AEFE), un organisme públic tutelat pel Ministeri d’Assumptes Exteriors francès que impulsa i dirigeix la xarxa d’ensenyament francès en l’estranger.

Palmarès

Les mamàs belgues ha resultat guanyador del premi al millor curt del festival Mon-Doc de Montaverner, també ha estat seleccionat en diverses mostres internacionals i projectat en universitats i centres culturals de tot el món, com per exemple al Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi o el Sose International Film Festival d’Armènia.

Comparteix

Icona de pantalla completa