Diari La Veu del País Valencià
Demanen a Consum que prohibisca la venda d’entrades per al Marenostrum 2017
RedactaVeu / Alboraia

‘Som Horta d’Alboraia’ i les entitats i partits – Compromís, C’s, EU, Podem i ERPV- que s’oposen al Festival Marenostrum presentaren aquest passat dimecres davant la Direcció General de Consum, un escrit en què adverteixen del “perill” que es repetisca la mateixa situació que el passat any si el festival Marenostrum, “de nou, no disposa dels permisos necessaris”.

Segons aquestes entitats, a hores d’ara, el facebook del festival assegura haver venut els 5.500 abonaments llançats amb descompte , “afirmació que les mateixes autoritats de consum deurien investigar i que posem molt en dubte”. En tot cas, denuncien, “s’han posat a vendre abonaments a un festival que no disposa de cap permís definitiu i que ni tan sols ha presentat el projecte i la documentació necessària per a obtindre els permisos necessaris”.

En l’escrit presentat davant de Consum es demana que “en prevenció que es tornen a repetir els esdeveniments de juliol de 2016”, les autoritats autonòmiques de Consum “prohibisquen” la venda d’abonaments del Marenostrum experience 2017 “mentre el festival no dispose de tots els permisos definitius, o es garantitze amb total seguretat la devolució de les quantitats abonades, entenent que aquesta és la pràctica habitual en qualsevol altre tipus de negoci”.

La presentació d’aquest escrit davant les autoritats de Consum del País Valencià va ser decidida en una assemblea d’entitats i partits -el passat dimarts 20-, amb assistència de la totalitat dels partits signants -Compromís, C’s, EU, Podem i ERPV-, i la majoria d’Associacions de Veïns d’Alboraia i entitats signants. En la sol·licitud demanen una “estricta vigilància” sobre el projecte de festival “per a evitar danys irreparables a l’entorn i perjudicis als consumidors”.

En el mateix escrit es recorda que l’empresa impulsora de Marenostrum Music Festival va dur a terme en 2016 una venda massiva d’entrades entre la tardor de 2015 i juliol de 2016 fins a un total de prop de 17.500 abonaments “previ a l’obtenció dels permisos necessaris”, de manera que, en produir-se la denegació del permís definitiva, “es va produir un enorme greuge als compradors de les entrades”.

“Aquesta pràctica de publicitar un esdeveniment i vendre els abonaments abans de disposar dels permisos imprescindibles per garantir la seua realització es pot considerar una pràctica fraudulenta. Més encara si quan es produeix la cancel·lació els promotors rebutgen la devolució dels diners, com va ocórrer el passat curs”, s’indica en l’escrit.

El promotors de Marenostrum music Festival -ara denominada ‘Marenostrum experience‘- tot i disposar d’un permís provisional de l’alcaldia d’Alboraia i sense que “tan sols hagen presentat la documentació necessària per a obtindre els permisos necessaris” per al festival, “estan a punt d’iniciar una venda de 5.500 abonaments per al festival el dimecres 21-12-2016, el que suposaria completar més d’un 25% de l’aforament previst”, s’alerta en l’escrit, la qual cosa, “comporta el perill que es repetisca la situació de l’any passat en cas que es denegue algun dels permisos, cancel·lació i l’administració abocada a resoldre el problema de milers de persones sense festa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa