Diari La Veu del País Valencià
La Cavalcada de les Magues es trasllada al 15 de gener

Xavier Pérez / València.

El president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, ha anunciat hui que “enguany, per raons externes a l’organització, ens veiem obligats a traslladar la Cavalcada de les Magues al diumenge dia 15 de gener, a les 12.00 hores. Aquesta cavalcada, com qualsevol activitat dedicada als més menuts, a les xiquetes i xiquets que construiran el nostre futur, no volem que es puga veure enterbolida per cap actuació que puga significar, ni de lluny, un enfrontament o violència”.

Segons Pardiñas, “quan conceptes com llibertat, igualtat, fraternitat o ‘sororitat’ provoquen l’oposició d’alguna persona, a mi no em produeix més que una profunda tristor. I volem que la Cavalcada de les Magues siga, per damunt de tot, una festa, que l’alegria puga amerar els xiquets i xiquetes que ens vulguen acompanyar”.

“Allò que va començar ara fa 80 anys per alegrar uns dies la vida difícil d’unes xiquetes i xiquets refugiats, que fugien de l’horror, volem allunyar-ho de qualsevol acte d’enfrontament, per reduït que siga”.

Foto: El Pueblo.

“Així, el diumenge 15 farem música, ballarem, farem muixerangues, riurem i acompanyarem les Magues de Gener des del Parterre, pel carrer de la Pau, fins a la plaça de l’Ajuntament, on des del balcó de l’Ajuntament, la casa del poble, les escoltarem”.

“Volem convidar totes les famílies que ens vulguen acompanyar per recordar i ensenyar als seus membres més menuts, els consells que ens donaran les tres Magues de Gener, de llibertat, tolerància i respecte. Les esperem, vinguen d’on vinguen”, ha conclòs Tonetxo Pardiñas.

Comparteix

Icona de pantalla completa