Diari La Veu del País Valencià
Un projecte pioner d’innovació pedagògica d’Orba s’explica a través d’un documental

RedactaVeu / València.

Aquest febrer s’inicien les exhibicions del reportatge documental Ojo de agua, una mirada diferente, que comença el seu camí el 2 de febrer a la Universitat Florida (Catarroja) i que seguirà a Ontinyent i Castelló de la Ribera en unes jornades de docu-fòrum realitzades pel Consell de la Joventut d’Ontinyent i el Centre Social “La sardinera”, respectivament.

En el documental es parla d’“Ojo de agua ambient educatiu”, un espai d’aprenentatge alternatiu, situat a Orba (Marina Alta), que porta endavant un projecte d’innovació pedagògica pioner. En aquest, els menuts, entre 3 i 18 anys, conviuen junts i decideixen per ells mateix com utilitzar el seu temps, així com què i quan aprendre i com, on i amb qui volen aprendre, tal com es pot llegir en la seua pàgina web. També afegeixen que el propòsit d’aquest projecte és crear un entorn relaxat lliure de pressions externes als alumnes i que tinguen les oportunitats per conèixer-se a ells mateixos i descobrir les seues motivacions vitals.

>

Vídeo: Canal Vicent Pons.

Actualment, prop de huitanta xiquets i xiquetes ocupen aquest espai, però en queden molts en llista d’espera per accedir-hi. A més, principalment està ocupat per famílies que es traslladen de totes les parts del món, segons s’explica al comunicat.

El documental que parla d’aquest projecte educatiu ha estat realitzat pel carcaixentí Vicent Pons i ara comença la fase d’exhibició, sempre amb un col·loqui per a reflexionar sobre els projectes d’escola lliure.

Cartell del documental.

Pons, actualment, ja està duent a terme el rodatge del seu següent treball en companyia de Toni Lucas, en aquest cas, titulat Re_educació, un documental sobre el mètode de comunitats d’aprenentatge filmat al CEIP Víctor Oroval de Carcaixent, que també continua tractant temes sobre una educació alternativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa