Diari La Veu del País Valencià
‘L’Aneguet Lleig’, d’Albena Teatre, torna aquest divendres al Teatre El Musical

RedactaVeu / València.

La producció ‘L’Aneguet Lleig’ de l’Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, creada per Albena Teatre el 2015 i reconeguda amb el Premi Max al Millor Espectacle Musical, torna de nou aquest divendres al Teatre El Musical (TEM).

El TEM –espai al qual s’ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que finalitzen les obres de l’edifici– acollirà aquest divendres, a les 20 hores, la reposició d’aquest espectacle musical que parla de la importància de l’autoestima i la confiança en nosaltres mateixos.

Es tracta d’un muntatge elaborat cent per cent amb talent valencià del qual, com ha explicat Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, “ens sentim especialment orgullosos tant per la seua enorme i reconeguda qualitat artística com per ser una obra que posa en valor qüestions fonamentals per a nosaltres, com la igualtat des de la diferència, i que avança en la inclusió social”.

El muntatge, una adaptació lliure en valencià del conte d’Hans Christian Andersen, podrà veure’s fins el pròxim 5 de febrer en les 22 funcions escolars matutines a les quals ja han confirmat la seua assistència més de 6.000 estudiants procedents de diversos col·legis i instituts valencians i en les cinc funcions obertes al públic familiar i adult que es realitzaran tots els diumenges a les 18 hores –a excepció de la d’aquest divendres–.

‘L’Aneguet Lleig’, dirigida per Carles Alberola i amb música i cançons originals, es va estrenar l’octubre del 2015 i va estar en cartell al Teatre Escalante fins a finals de desembre.

Durant aquests mesos, prop de 12.000 espectadors van acudir a les diferents funcions programades al teatre de la Diputació, tant per a escolars com per al públic familiar durant els dies festius.

Aquesta rondalla teatral, que mai ha eixit de gira per la seua complexitat tècnica i pel fet que el format de la qual es va crear específicament per al Teatre Escalante, s’ha readaptat per a ser representada a l’escenari del Teatre El Musical. L’elenc d’actors de llavors es repeteix de nou –Ana Burguet, Héctor Fuster, Josep Zapater, Manuel Maestro, Neus Alborch, Noèlia Pérez, Ramón Ródenas, Rebeca Artal-Date– a excepció del de l’actriu Anna Alborch, qui va ser fitxada per la companyia Dagoll Dagom en acabar ‘L’Aneguet Lleig’ i qui ha sigut substituïda per Victoria Mínguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa