Diari La Veu del País Valencià
La identitat dels valencians de la mà de Ferran Archilés al programa de ràdio ‘La Represa’

RedactaVeu / Godella.

Aquesta setmana el programa de ràdio ‘La Represa‘ parla de la identitat dels valencians i de qüestions d’identitat nacionals amb Ferran Archilés, professor d’Història Contemporània de la Universitat de València i nascut a Castelló de la Plana.

L’entrevistat ha investigat sobre la identitat valenciana i l’obra de Joan Fuster perquè, tal com relata, des que va descobrir el llibre Nosaltres els valencians amb catorze anys, el va impactar tant que ja mai l’ha deixat. És més, conta com va arribar a descobrir aquesta publicació, quan un professor va llegir un paràgraf a classe que el va impactar tant que va demanar als pares que li compraren eixe llibre i l’atzar va fer que, per error, la seua mare arribara amb el llibre de Fuster i no amb el que realment el seu docent havia llegit a l’escola, que era La llengua dels valencians de Manuel Sanchis Guarner.

>

Vídeo: Canal ‘La Represa’.

El programa d’aquesta setmana serà més llarg d’allò habitual. Concretament, la seua durada serà d’una hora i vint minuts, per tal de poder analitzar en profunditat eixes qüestions identitàries i l’obra de Fuster.

La Represa

Aquest és un projecte nascut ara farà un any i mig de la mà de les emissores de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, enregistrat a Godella i que s’emet, entre d’altres, a les ràdios de Mislata, Picassent, Alzira, Cocentaina, Altea i les ràdios universitàries de la UPV i UJI.

Comparteix

Icona de pantalla completa