Diari La Veu del País Valencià
Canals s’encén amb la monumental foguera

RedactaVeu / Canals.

Aquest dilluns comencen las festes patronals de Canals (la Costera) que es perllongaran fins al dia 18. Segons marquen els cànons de la tradició, la foguera de 20 metres d’alçada ha de romandre encesa 24h, un dia que començarà a comptar la nit de dilluns, dia 16, en què se li botarà foc a la monumental foguera en honor al patró del poble, Sant Antoni Abat.

Diferents actes atapeiran l’agenda d’aquests dies gèlids. El mateix dilluns de matí, la Cavalcada dels festers anunciarà l’inici de les festes, així com el lliurament al fester de la Bandera de Sant Antoni, o la presentació dels festers de 2018 que donarà lloc a una cavalcada de carrosses. Es preveu que a les 21h es creme la Foguera en Honor a Sant Antoni.

L’endemà dimarts, dia de Sant Antoni, destaca la mascletà i els actes religiosos. Mentre que dimecres, últim dia de festes i el Dia dels Parells, cal apuntar a l’agenda l’eixida dels Cuiros i Bandera. La benedicció dels animals, La Festa dels Parells, amb el repartiment tradicional de joguets i objectes diversos. Dinars populars i balls diversos, conduiran al Castell de Focs (21.30h) que posarà punt i final a les festes.

Comparteix

Icona de pantalla completa