Diari La Veu del País Valencià
Sagunt busca voluntaris per reforestar la muntanya del Castell

RedactaVeu / Sagunt.

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental del consistori saguntí i Acció Ecologista-Agró han organitzat tres jornades en les quals es vol recuperar la zona de la muntanya del Castell de Sagunt (el Camp de Morvedre) i alhora valorar la situació mediambiental que pateix. Des d’ambdós organismes conviden tots aquells que estiguen interessats a participar en aquestes jornades de voluntariat per així poder pintar de verd la muntanya, que actualment es veu envaïda d’espècies exòtiques i brutícia i que està afectada per una pèrdua de la biodiversitat autòctona i l’erosió del sòl fèrtil, tal com s’explica al comunicat enviat per AE- Agró.

“Aquest hivern el repte és reconquerir els valors mediambientals de la muntanya del Castell. I com més persones vos allisteu al nostre exèrcit de voluntaris, més espai de la muntanya podrem pintar de verd”, segons es pot llegir al comunicat.

Imatge: AE-Agró.

És per això que per recuperar aquest entorn s’han previst tres activitats, La primera es va celebrar diumenge, 22 de gener: una visita guiada on s’explicaren els problemes mediambientals que pateix la muntanya. La passejada va ser concretament per la Senda dels Lladres, on s’avaluà l’estat de conservació i també s’aportaren idees per, entre tots, restaurar aquest espai natural i valorar-lo.

Les altres dues activitats seran el 19 de febrer i el 12 de març, dies en què es procedirà a realitzar plantacions de vegetació autòctona per reforestar la muntanya del Castell i posar en pràctica les idees proposades pels participants en la visita guiada per millorar aquest espai natural.

Per inscriure’s a les activitats sols cal enviar un correu a [email protected] o telefonar pels matins al 687 335 095.

També hi col·laboren en aquestes activitats diferents entitats i associacions de Sagunt, com les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval, l’associació Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí i els Ludi Saguntini.

Comparteix

Icona de pantalla completa