Diari La Veu del País Valencià
Campanya en Twitter perquè el Vila-real utilitze el valencià

Javier Cid / València.

La xarxa social Twitter s’ha omplit de piulades en contra de la no utilització del valencià com a llengua vehicular per part del Vila-real degut al fet que la majoria d’aficionats de l’equip de la Plana Baixa parla aquesta llengua. El detonant ha sigut l’últim partit, el derbi valencià entre el Vila-real i el València, en el qual la megafonia ho va anunciar tot en castellà, un fet del qual s’han queixat alguns aficionats mitjançat piulades. La resposta de l’equip? Bloquejar els usuaris.

D’aquesta manera, l’etiqueta ha recorregut la xarxa i més gent ha demanat al Vila-real que el seu corporativisme i les seues intervencions en xarxes siguen en valencià. Fins i tot, Acció Cultural ha fet una piulada per anunciar que realitzarà una campanya perquè el valencià siga la llengua vehicular del Vila-real.

Així, La Veu ha pogut parlar amb alguns dels aficionats i aficionades que han denunciat aquest fet. Paula, sòcia del Vila-real i assídua al nou Estadio de la Cerámica (en castellà el nom) assegura que “ja en Nadal vaig enviar una piulada al Vila-real per dir que havien desitjat bon nadal en tots els idiomes menys en valencià i la seua resposta va ser bloquejar-me. Hui també han bloquejat el meu germà i molta més gent. És una vergonya perquè fins i tot el president parla en valencià”.

A més, @SiciliaAragones afegeix que “des de fa un temps diferents aficionats del Vila-real s’estan queixant al club pel baix ús que fa del valencià. Hui hem descobert que el Community Manager del Vila-real ens havia bloquejat a mi i a altres usuaris que s’havien queixat com ara @Gilloblu13 o @SergiMenero” i assegura que “posteriorment hem tingut una conversa amb el Vila-real en què ens acusava de mentir”.

Davant aquests fets, el Vila-real ha readmès alguns dels aficionats quan ha vist que el problema creixia, però es considera necessària una resposta oficial del conjunt de la Plana Baixa als seus aficionats i aficionades.

Comparteix

Icona de pantalla completa